Sve bliži start 5G mreže: Samsungov Galaxy S10 5G u Evropi u junu

Dodajte komentar

Francuska, Njemačka, Italija, Španija i Velika Britanija biće prve zemlje u Evropi koje će u junu imati dostupne pametne telefone Samsung, koji se mogu koristiti na mobilnim mrežama pete generacije (5G), a na domaćem tržištu Samsung Galaxy S10 5G ga je lansirao u aprilu, samo dva dana nakon što je Južna Koreja, kao prva zemlja, uspostavila superbrzu mrežu pete generacije.

5G je sljedeći korak u mobilnom internetu, koji osigurava veću propusnost i veće brzine, pružajući veću podršku funkcijama koje se temelje na vještačkoj inteligenciji. 5G će korisnicima omogućiti 20 puta veću brzinu prenosa podataka nego što je to moguće u postojećoj 4G mreži. Na primjer, cio film će moći da se preuzme na pametni telefon za manje od sekunde.

Galaxy S10 5G ima najbolje raspoloživu opremu, kao što je 17-centimetarski (6,7-inčni) Amoled dinamički ekran, ugrađenu 3D kameru sa šest objektiva i posebno veliku 4500 mAh bateriju.

Cijena modela sa 256 gigabajta interne memorije biće 1,39 miliona korejskih vona (1.090 eura), a modela sa 512 gigabajta interne memorije 1,55 miliona vona (1.210 eura), a kakve će cijene biti u Evropi još nije poznato.

Južnokorejski tehnološki gigant Samsung počeće da prodaje svoj prvi pametni telefon, koji se može koristiti na mobilnim mrežama pete generacije (5G) u junu, u bliskoj saradnji sa različitim evropskim operatorima, uključujući Deutsche Telekom, Sunrise, Swisscom, Telefonica i Vodafone.

Pritom je zanimljivo je da u Njemačkoj još nema komercijalne 5G mreže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *