Studenti UDG-a na praksi u Telekomu

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom i Univerzitet Donja Gorica potpisali su Memorandum o razumijevanju, koji studentima Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije na osnovnom i specijalističkim programima Menadžment informacionih sistema i Zaštita podataka i sigurnost informacionih sistema, omogućava da u Telekomu obavljaju praksu i nadograđuju znanje.

Telekom je tako nastavio saradnju sa brojnim obrazovnim institucijama u zemlji, i još jednom pokazao da rado otvara vrata studentima, dajući doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja, poručuju iz te kompanije.

„Posebno smo zainteresovani da pružimo podršku sistemu obrazovanja u tzv. STEM oblasti, tj. razvoju nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, jer je potreba za zapošljavanjem stručnjaka iz ove oblasti u stalnom porastu. Riječ je o ključnim vještinama za uspjeh cjelokupnog crnogorskog društva i ekonomije. Stoga ćemo nastojati da damo punu podršku studentima Fakulteta informacionih sistema i tehnologija, i vjerujemo da mladi ljudi koji stiču praktična znanja u našoj kompaniji imaju mogućnost da uče od vrhunskih stručnjaka i da će ta znanja iskoristiti na najbolji način. Naša ambicija je da kroz ovu i slične aktivnosti dodatno animiramo poslodavce i širu zajednicu kako bismo obezbijedili uslove da obrazovani i talentovani kadar svoje karijere i sudbine veže za Crnu Goru“ – kazao je prilikom potpisivanja Memoranduma Miroslav Janičić, direktor Sektora za ljudske resurse u Telekomu.

Praksa u Telekomu odlična je prilika za studente da se upoznaju sa savremenim trendovima iz oblasti telekomunikacionih i informacionih tehnologija, poručila je direktorica Sektora tehnike u Telekomu, Valentina Radulović.

„Pred studentima informatike su veliki izazovi u veoma dinamičnom sektoru telekomunikacija, a u Telekomu im nudimo da kroz timski rad sa našim programerima učestvuju u kreiranju i razvoju inovativnih digitalnih rješenja. Istovremeno, Telekom je dio

Dojče Telekom grupe, predvodnik digitalne transformacije u Evropi, pa su i crnogorski studenti budući eksperti koji će planirati i razvijati arhitekturu za mrežu i servise budućnosti.“ – zaključila je Radulović.

Sa UDG-a poručuju da puno ulažu u to da njihovi studenti steknu ne samo znanje, već i sposobnosti koje će im biti potrebne u realnom poslovnom okruženju. Upravo zato, objašnjavaju, značajnu pažnju posvećuju praktičnoj nastavi u toku studija, i primjeni teorijski stečenih znanja kroz rad u kompanijama ili na istraživačkim projektima.

„Zadovoljstvo nam je da će naši studenti imati mogućnost da obavljaju praksu u Crnogorskom Telekomu, jednoj od vodećih kompanija na našem tržištu, a koja je davno izašla iz regionalnih okvira. Na ovaj način, studenti će imati mogućnost da se upoznaju sa najmodernijim tehnološkim rješenjima i inovacijama koje će sve više uticati na svijet u kojem živimo. Potpisivanje ovog ugovora predstavlja samo nastavak saradnje sa kompanijom Crnogorski Telekom, koja, u različitim oblastima, traje od osnivanja Univerziteta.“ – poručila je dekanica Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije, prof. dr Milica Vukotić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *