Ovo su zarade stažista u najvećim multinacionalnim kompanijama u svijetu

Dodajte komentar

Glassdoor je nedavno objavio istraživanje o visini mjesečne zarade koju ostvaruju stažisti zaposleni u najvećim multinacionalnim kompanijama u svijetu.

Istraživanje je obuhvatilo 25 svetskih giganta, a više od polovine su očekivano tehnološke kompanije. Oni su do ovih rezultata došli analizirajući mjesečne zarade stažista od marta prošle godine, zaključno sa februarom tekuće godine. Kao rekorder u visini mjesečnih zarada koje ostvaruju početnici prednjači Facebook sa mjesečnom zaradom od 8 hiljada dolara.

Ovo je spisak ostalih kompanija i njihove zarade:

1.Facebook
Ova kompanija koja je tvorac jedne od najpopularnijih društvenih mreža, našla se na prvom mjestu ove liste jer stažisti u njoj mjesečno zarađuju čak 8000 dolara.

Među ostalim kompanijama koje su se našle na listi, a ne bave se tehnogogijama su Bloomerg, Američka banka, Visa.Inc, JP Morgan…

2. Amazon
Jedan od najbogatijih ljudi, koji je stekao bogatstvo primjenjujući poseban način poslovanja, za svoje pripravnike mjesečno izdvaja oko 7725 dolara.

3. Salesforce
Jedna od najpoznatijih cloud-base softverskih kompanija svojim početnicima isplaćuje 7667 dolara.

4.Google
Prosječna mjesečna pripravnička plata u ovoj kompaniji koja je poznata kao jedna od najprijatnijih mjesta za rad iznosi 7500 dolara.

5.Microsoft
Jedan od najbogatiji ljudi na svijetu koji dnevno zarađuje više od 11 miliona, pripravnicima isplaćuje “tek” 7250 dolara.

6.Uber
Ovaj američka tehnološka kompanija pripravnicima mjesečno isplaćuje 7167 dolara.

7. Apple
Proizvođač jednih od trenutno najpopularnijih smart uređaja stažistima mjesećno isplaćuje nešto manje od 6700 dolara.

8.VIASAT
Pripravnička zarada u ovoj kompaniji koja se bavi internet servis provajderima iznosi 5333 dolara.

9. Intel
Kao početnik u jednoj od najpoznatijih kompanija za proizvodnju čipova mjesečno biste zarađivali 5000 dolara.

10. SAP
Njemački softverski gigant mjesečno za stažiste izdvaja 4833 dolara.

11. Tesla
U ovoj kompaniji koja na tržištu postoji nešto više od deset godina, stažiste isplaćuju mjesečno 4667 dolara, kao i prethodna kompanija.

12.Cisco systems
Kao stažista u ovoj kompaniji čija je sfera interesovanja oblast računarskih mreža, vaša mjesečna zarada iznosila bi 4667 dolara.

13.DELL
Dugogodišnji proizvođač kompjutera, je na ovoj listi tehnološka kompanija sa najmanjom visinom plate za stažiste koja mjesečno iznosi 4333 dolara.

Izvor: Startit

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *