Indeksi na Wall Streetu rastu treći dan zaredom

Dodajte komentar

Akcije na Wall Streetu juče su porasle treći dan zaredom, izbrisavši najveći dio gubitaka uknjiženih u ponedeljak, a u uzlaznom trendu su i indeksi na evropskim berzama.

U SAD, širi indeks S&P 500 je porastao za 1,1 odsto, industrijski Dow Jones za 207 poena ili 0,8 odsto na 25.856 poena, a tehnološki Nasdaq za 1,3 odsto, prenosi agencija AP.

Akcije tehnoloških kompanija su takođe među velikim dobitnicima, budući da su dionice microsofta skočile za 2,6 odsto, a Amazona za 2,4 odsto. Ovaj sektor, koji je izuzetno izložen trgovinskim tenzijama na relaciji SAD-Kina, zabeležio je ove nedelje promenljive rezultate.

Akcije banaka su takođe doživjele preokret, pri čemu su dionice Bank of America porasle za 1,5 odsto, a Sitigrupe za 1,3 posto.

I indeksi na evropskim berzama su juče bili u porastu, a panevropski indeks Stoxx 600 je oko zatvaranja trgovanja dostigao rekordnu dnevnu vrijednost, prenosi CNBC.

Londonski indeks FTSE 100 je porastao za 0,75 odsto, nemački DAX za 1,65 odsto, a francuski CAC za 1,27 procenata.

U Aziji, akcije su zabilježile mešovite rezultate, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp proglasio kompaniju Huavej rizikom za nacionalnu bezbjednost SAD.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *