Bitcoin naglo tone nakon sedam nedjelja oporavka

Dodajte komentar

Nagli pad je uslijedio nakon snažnog oporavka te kriptovalute koji traje od početka aprila. Bitcoin je u Bitstampovoj mjenjačnici pao na 6,178 dolara a na platformi Condesk vrijedi 7.300 dolara šro je pad od preko 700 dolara u odnosu na juče.

“Čini se da nagli pad nije podstaknut određenom vijestima”, rekao je za Reuters Ryan Rabaglia, rukovodilac odjeljenja OSL-a za trgovanje digitalnim brokerskim uslugama.

“Umjesto toga, izgleda da pad pokreću veliki prodajni nalozi šačice ljudi ili čak samo jedna osoba, koja vjerovatno ostvaruje dobit nakon nedavnog porasta cijene ili se želi dobiti više po nižim cijenama”, rekao je Rabaglia.

Nakon mnogo mjeseci pada i stagnacije, cijena Bitcoina počela je da raste početkom aprila, a ove nedjelje bila je na vrhuncu. U četvrtak je cijena skočila iznad 8.000 dolara, no potom se u petak dogodio pomenuti pad.

Neki analitičari su primijetili da su rastuće napetosti između Washingtona i Pekinga možda doprinijele povećanju potražnje za Bitcoinom i drugim digitalnim valutama koje ne podržava država.

U trenutku pisanja teksta, u petak u 10 sati ujutro, cijena Bitcoina kretala se malo iznad 7.300 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *