Uskrsnuće kriptovaluta: Hoće li se bitcoinom moći kupovati na eBayu?

Dodajte komentar

Cijene kriptovaluta ponovo lete u nebo, a pravo ludilo izazvale su spekulacije da bi jedan od najvećih online trgovaca eBay mogao uvesti trgovanje digitalnim kovanicama.

Cijene bitcoina premašile su 8.000 dolara, a samo u jednoj sedmici ova je valuta dobila na vrijednosti preko dvije hiljade dolara.

Posjetioci Consensus-a, todednevne konferencije posvećene kripovalutama, u organizaciji Coindesk-a, jednog od najvećih medija u svijetu koji se bavi digialnim novcem i blockchainom, imali su priliku da vide reklamne panoe jednog od sponzora, internet veletrgovca Ebay-a, koji “namiguje” da će se baciti na područje virutalnih valuta.

Prihvatanje kriptovalutaa od trgovaca kao što je Ebay bio bi veliki korak naprijed u identifikaciji kriptovluta kao pune alternative euru i dolaru.  Još nema zvaničnih saopštenja trgovca o ovome, ali po mišljenju mnogih, samo je pitanje vremena kada će se to desiti.

Visok rast kriptovaluta iznenadio je i najveće poznavaoce, jer je situacija na tržištu gotovo ružičasta.

Prošle sedmice, hakerski napad smanjio je promet na najvećoj svjetskoj kriptomjenjačnici Binance, Kina priprema mjere koje mogu u velikoj mjeri paralizirati tržište kriptoaluta u zemlji, a najbogatiji investitor na svijetu, Warren Buffett, ponovo je udario po bitcoinu.

To su vijesti koje bi, barem u svjetlu prethodnog iskustva, mogle uzrokovati pad cijena.

Uprkos tome, bitcoin i društvo ponovo su žiži, a njihova cijena je ponovo u usponu, iako je daleko od nekadašnjih rekorda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *