Turska kompanija će graditi hotel ispred Jadranskog sajma

Dodajte komentar
Budva

Opština Budva dozvoliće turskoj kompaniji Mia investments da na parceli ispred Jadranskog sajma gradi hotel sa pet zvjezdica Mia Budva, koji će imati dvije kule od po 15 spratova, na samo 20 metara od mora.

Turska firma se, protokolom o donaciji, obavezala da u roku od dvije godine od početka gradnje hotela izgradi i pokloni gradu vrtić. Uvid u protokol, koji su početkom aprila, mimo očiju javnosti, potpisali gradonačelnik Budve Marko Carević i izvršni direktor turske kompanije Habip Arikan, imale su Vijesti i Istraživački centar Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Opština Budva se prethodnih pola godine oštro protivila toj investiciji.

Stavljanjem potpisa na taj dogovor, Carević je preuzeo na sebe obavezu da Sekretarijat za zaštitu imovine povuče tužbu Upravnom sudu, kojom je tražio poništenje rješenja ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da se lokalnoj upravi da status stranke u postupku za izdavanje saglasnosti na idejno rješenje budućeg hotela, prenosi Mina Business.

Dogovor znači i da će glavna gradska arhitektica Ana Samardžić, čija je funkcija po zakonu nezavisna, morati da da saglasnost na idejno rješenje i time dozvoli Turcima da realizuju višemilionsku investicju.

Stav administracije bivšeg predsjednika Opštine Dragana Krapovića bio je da se soliteri ne mogu graditi, već kongresni centar, što je bio i projekat, zbog kojeg je prije gotovo deceniju osnovana Expo Budva. To je zajednička firma Opštine Budva i Jadranskog sajma, biznismena sa Interpolove potjenice Duška Kneževića, čije dvije parcele ulaze u sastav urbanističke parcele na kojoj se planira gradnja Mia Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *