Naslovne strane dnevnih novina za 15. maj

Dodajte komentar

 

Vijesti

Pobjeda

Pozivi jeftiniji deset odsto

Agencija za elektronske komunikacije je donijela rješenje o sniženju cijena za fiksnu telefoniju od 1. juna za deset odsto. To se odnosi na cijene lokalnih i međugradskih poziva, kao i poziva prema drugim fiksnim i mobilnim mrežama u Crnoj Gori. Od 1. juna biće snižene i veleprodajne cijene pristupa internetu za deset odsto, cijena nacionalne terminacije telefonskih poziva u fiksnu mrežu Telekoma za 10,77 odsto, kao i cijena terminacije telefonskih poziva u mreže mobilnih operatora za deset odsto.

Profit 136.418 eura

Luka Bar je prvi kvartal završila u plusu 136.418 eura. Prihod je bio 2,2 miliona eura, a rashodi 2,1 milion eura. Pretovareno je 259.466 tona tereta. Na kraju marta u Luci Bar sa zavisnim društvima bilo je zaposleno ukupno 426 radnika 347 u Luci, od čega je 338 na neodređeno i devet na određeno vrijeme.

Od Budve traže 200 hiljada eura

Za mjesec bi trebalo da bude poznata odluke sutkinje Danijele Vukčević da li će opština Budva morati da plati 200 hiljada eura Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) za stanove solidarnosti. Ove račune im je fond, kako navode, isporučio na osnovu Protokola o saradnji na izgradnji stanova solidarnosti iz 2013. godine, kojim je opština preuzela obavezu plaćanja. Oko tih stanova se pred sudom u Kotoru vodilo više postupaka protiv fizičkih lica navedenih u protokolu koji nijesu platili stanove.

Dan

Premijer se hvali sumnjivom kupovinom akcija Rudnika uglja

Manjinski akcionar Nataša Backović tražila je objašnjenje od predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Đoka Krivokapića povodom javnog istupa premijera Duška Markovića u vezi sa investicijama te državne kompanije. Backović je uputila pismo Krivokapiću u kojem je iznijela niz pitanja, a posebno je apostrofirala to što premijer tokom svog javnog istupa nije spomenuo kupovinu akcija Rudnika uglja, iako se radi o poslu koji je olakšao budžet EPCG za desetine miliona eura.

Prevezli 130 hiljada putnika

Montenegroerlajnz (MA) je prevezao 130.010 putnika u svim kategorijama saobraćaja za četiri mjeseca ove godine u, kako su saopštili iz MA, 1.824 leta. – U odnosu na rekordnu 2018. godinu, to je sedam i po hiljada putnika više, odnosno 112 letova više. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 61 odsto, što je za tri odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Za šest godina penzije porasle šest eura

Prosječna penzija u 2018. godini iznosila je 285 eura i uvećana je za samo šest eura ili 2,1 odsto u odnosu na 2012. godinu, pokazuju podaci Ministarstva finansija. U istom periodu porez na dodatu vrijednost (PDV) je povećan sa 17 na 21 odsto, dok je inflacija u istom periodu iznosila 13,2 procenta, odnosno za toliko su cijene roba koje kupuju domaćinstva u prosjeku porasle.

Dnevne novine

Izvoz iz Crne Gore u Srbiju povećan 40 odsto

Srbija je, kada je u pitanju robna razmjena, najznačajniji partner Crne Gore, kako u izvozu, tako i u uvozu, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Ona je na Međunarodnom sajam poljoprivrede u Novom Sadu istakla da nije zanemarljiva ni saradnja sa pokrajinom Vojvodine. “Robna ramjena sa Vojvodinom nije zanemarljiva i u prošloj godini je ostvaren rast u iznosu većem od deset miliona eura u odnosu na godinu ranije”, ukazala je Sekulić.

Zaustavite prodaju Instituta

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević pozvao je premijera Duška Markovića da obustavi pregovore o kupoprodaji 58,48 odsto akcija Instituta “Simo Milošević” iz Igala. “Pregovore treba obustaviti zbog moguće nenadoknadive štete po interese države, koja može nastupiti ukoliko bi se zaključio ugovor o kupoprodaji kontrolnog paketa akcija Instituta po cijeni koja je višestruko niža od likvidacione vrijednosti kompanije”, naveo je Medojević u pismu Markoviću, koji je i predsjednik Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Martinović imenovana za v.d. pomoćnice direktora u Poreskoj

Vlada je za vršiteljku dužnosti pomoćnice direktora u Sektoru za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora u Poreskoj upravi (PU) imenovala Stanislavu Martinović, načelnicu područne jedinice Podgorica. Martinović je, kako se navodi u Vladinoj odluci, imenovana za tu poziciju do stupanja na snagu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji PU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *