Voli Motors predstavio dva najnovija BMW modela – serije 7 i X7 (foto galerija)

Dodajte komentar

U prganizaciji Voli Motorsa, u luksuznom ambijentu Kraljeve plaaže i Vile Miločer,  organizovana je prormocija dva najnovija BMW  modele – serije 7 i X7.

Gosti su imali priliku  u sasvim opuštenoj atmosferi, uživaju  u prestižu, luksuzu, inovacijama I zadivljujućim performansama najnovijih BMW automobila.  BMW serije 7, limuzina od koje zastaje dah i X7, najveći BMW ikad, ispunio je  sva očekivanja zvanica i zadivio  i najzahtjevnije poznavaoce i zaljubljenike u automobile visoke klase.

BMW Serije 7

Ni jedan drugi BMW model ne zrači luksuzom i dinamičnošću na putu kao BMW Serije 7. Tri i po godine nakon lansiranja šeste generacije ovog modela, u BMW prodajne salone stigao je novi BMW Serije 7, koji, iako restilizovan, izgleda kao potpuno novi model.

Prednjim krajem dominira velika maska, popularni “kidney grill”, dok zadnji kraj ima nova 3D LED svjetla kao i horizontalnu svjetlosnu traku koja se proteže cijelim zadnjim dijelom. Novi model još je luksuzniji, a posjeduje i snažnije benzinske motore sa nižom potrošnjom goriva, usklađene sa najnovijim standardima o emisiji izduvnih gasova EURO 6. “Infotainment” sistem je unaprijeđen – sada je to BMW Operativni sistem 7.0, a posjeduje i najnovije sisteme asistencije u vožnji.

BMW Serije 7 se ističe  elegantnim izgledom, vrhunskom udobnošću i izuzetno sportskim performansama – kombinacijom koju samo BMW Serije 7 donosi u ovoj klasi. Prefinjena unutrašnjost i poboljšana zvučna izolacija dodatno doprinose udobnosti na dužim putovanjima. Ima ekskluzivne presvlake za sjedišta od napa kože sa luksuznim štepovima, novim unutrašnjim oblogama od finog drveta i specijalnim ambijentalnim osvetljenjem. Kožni volan ima optimizovan raspored multifunkcionalnih taster, a u zadnjem redu sjedišta nalazi se sistem za zabavu sa full-HD ekranima osjetljivim na dodir.

Zahvaljujući napretku u segmentu automatizovane vožnje ovaj model odlikuje izuzetno širok asortiman sistema asistencije u vožnji – “Driving Assistant Professional” sa sistemom asistencije upravljanja i praćenja saobraćajne trake, kao i pomoć pri parking koji sada uključuje i asistenciju pri vožnji unazad – “Reversing Assistant”. Novi BMW Serije 7 posjeduje i standardni BMW Live Cockpit Professional sa navigacionim sistemom. Instrument tabla ima ekran od 12,3 inča, a centralni informacioni ekran osjetljiv na dodir je veličine 10,25 inča. Novi BMW operativni sistem 7.0 omogućava izuzetno brz pristup podešavanjima i funkcijama, a sve kontrole su moguće na pet načina tj. preko ekrana osjetljivog na dodir, iDrive kontrolera, prekidača na upravljaču, glasovnim komandama ili kontrolom gestovima.

Sve verzije agregata ispunjavaju Euro 6 standard, a na našem tržištu su između ostalog dostupne benzinske varijante:

  • BMW M760Li xDrive, sa V12 motorom i 585 KS koji od 0 do 100 km/h stiže za 4 sekunde
  • BMW 750i xDrive ima novi V8 motor sa maksimalnom snagom od 390 kW/530KS.

Dostupna su i tri dizel motora:

  • BMW 730d xDrive sa 195 kW/265 KS         
  • BMW 740d xDrive sa 235 kW/320 KS
  • BMW 750d xDrive sa 294 kW/400 KS

Plug-in hibridne varijante novog modela BMW Serije 7 sada imaju specijalno prilagođen šestocilindrični linijski benzinski motor i unaprijeđenu visokonaponsku bateriju. Ukupna snaga sistema u režimu SPORT podignuta je na maksimalnih 290kW/394KS, a autonomija u čisto električnom režimu vožnje je povećana na 58 kilometara.

BMW X7 najluksuzniji SUV među BMW X modelima

Najnovijim modelom X game, – BMW X7, BMW je učvrstio svoju poziciju vodećeg proizvođača SUV vozila na globalnom nivou.

Ovo je prvi model BMW X game automobila čija oprema odiše luksuznim detaljima, kao što su u modelu BMW Serije 7. U standardnoj verziji dolazi sa 7 sedišta i najveći je X model – dugačak 5,15m, sa kapacitetom prtljažnika od 2.120 litara (sa oborenim sjedištima). Uz doplatu se može dobiti drugi red sjedišta u komfornoj verziji i tada automobil ima ukupno 6 sjedišta, ali su u drugom redu sjedišta sa svim podešavanjima.

Ovaj automobil se ističe impresivnom prednjom maskom, visinom i prostranošću. U standardu ima Adaptivna LED svjetla, dok su laserska svjetla sa dometom 600m dostupna kao opcija. Standardnu opremu ovog modela čine još i aluminijumske felne od 20”, sportski volan, sportska sjedišta, trostruki panoramski krov, koji dodatno naglašava osjećaj prostranosti, i četvorozonski klima uređaj. U standardnoj konfiguraciji, model je sa pogonom na sva 4 točka i sa osmostepenim automatskim Steptronic mjenjačem, dok je Sportski automatski mjenjač dostupan kao opcija. Zahvaljujući pomičnom drugom redu sjedišta, omogućen je lak pristup trećem redu sjedišta. Standard kod ovog modela je BMW Live Cockpit Professional sa BMW operativnim sistemom u verziji 7.0. BMW kontrola gestovima je dostupna kao opcija i prepoznaje čak 7 različitih komandi rukom.

U ponudi su dva paketa opreme: Design Pure Excellence, koji naglašava elegantan izgled hromiranim elementima visokog sjaja sa prednje i zadnje strane, kao i udobnim sedištima presvučenih Merino kožom. Drugi paket je M Sport koji ističe dinamične performanse ovog modela vizuelnim detaljima kao što su specijalni točkovi od 21” sa alu-felnama, uz M aerodinamični paket i M Sport kočnice sa plavim “čeljustima”. Oprema je luksuzna u pravom smislu te riječi, a ovaj model posjeduje i akustična stakla, četvorozonski klima uređaj, držače za čaše sa grijjanjem i hlađenjem, Bowers&Wilkins 3D Diamond Surround Sistem sa 20 zvučnika i novim 3D Audio sa dijamantskim visokotoncima na krovu. Sjedišta sa masažerima i ventilacijom i BMW Display ključ. Dostupan je i sistem za zabavu u drugom redu sjedišta, sa dva ekrana osjetljiva na dodir.

BMW je do sada prodao preko 6 miliona BMW X modela na globalnom nivou, a modelom X7 BMW pozicionira dio X segmenta u luksuznu klasu.

Voli Motrs poziva sve zainteresovane da posjete salon, testiraju utomobile I lično se uvjere u udobnost, performance I superiornost BMW brenda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *