Nagrađeno 36 proizvođača iz Crne Gore

Dodajte komentar

Crnogorski proizvodi nagrađeni su sa 163 nagrade na Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji je počeo u Novom Sadu, dok je priznanja dobilo 36 proizvođača iz Crne Gore, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

– Važno je naglasiti da su ove godine domaći proizvodi dobili 34 nagrade više nego prošle, dok je, posmatrano po sektorima, najviše nagrađenih – 51 – u kategoriji meso i proizvodi od mesa – navodi se u saopštenju PKCG.

Među 36 nagrađenih proizvođača na Novosadskom sajmu, koji će biti otvoren do petka, su Mljekara Srna iz Nikšića, koja je osvojila veliki šampionski pehar za vrlo visok kvalitet proizvoda. Srebrni šampionski pehar za vrlo visok kvalitet proizvoda dobili su Mianja iz Cetinja i gazdinstvo Turčinović.

– Kompanija Mianja se, uz srebrni šampionski pehar, okitila i sa četiri velike i sedam zlatnih medalja, a ponijela je i priznanje šampion kvaliteta. Kompaniji Niksen trejd pripao je pehar Novosadskog sajma, četiri velike, pet zlatnih, jedna srebrna medalja i priznanje šampion kvaliteta – navodi se u saopštenju PKCG.

Dodali su da je cetinjski Interprodukt nagrađen peharom Novosadskog sajma sa tri velike, pet zlatnih i dvije srebrne medalje, a proglašen je i šampionom kvaliteta. Veliku zlatnu i srebrnu medalju zavrijedio je Monstat, dok je Marteks dobio povelju sajma za kvalitet, jednu veliku, tri zlatne i dvije srebrne medalje. Zrnožitu su pripali pehar sajma, zlatna i tri srebrne medalje. U kategoriji mlijeko i mliječni proizvodi lider je Mljekara Srna, koja je nagrađena velikim šampionskim peharom sajma, sa sedam velikih, pet zlatnih, jednom srebrnom medaljom, a proglašena je i šampionom kvaliteta. Pehar sajma i pet zlatnih medalja pripao je danilovgradskoj sirari Katunjanka, Dućan sira Gornja Bukovica dobio je diplome sa posebnim priznanjem i tri velike zlatne medalje, cetinjska sirara Vulaš nagrađena je velikom zlatnom medaljom, a kooperativa Cijevna srebrnom…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *