Za 30 dana donijeti rješenje za novu Kraljičinu plažu

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja i turizma usvojilo je u ponedjeljak žalbu kompanije Adriatik propertis i HTP Miločer i naložilo službi glavnog gradskog arhitekte opštine Budva da u roku od 30 dana donese rješenje za davanje saglasnosti na idejno rješenje novog hotela Kraljičina plaza.

U obrazloženju rješenja se navodi da su ove kompanije žalbom zbog ćutanja uprave navele da su 4. jula prošle godine podnijeli v.d. glavnom državnom arhitekti Dušanu Vuksanoviću zahtjev za davanje saglasnosti na idejno rješenje hotela sa pet zvjezdica na katastarskoj parceli 970 u okviru katastarske opštine Sveti Stefan.

Podsjeća se da je ovaj zahtjev glavni državni arhitekta 9. jula prošle godine ustupio na nadležnost v.d. glavnom gradskom arhitekti opštine Budva Ani Samardžić. Prvostepeni organ, kako navode, nije u zakonskom roku donio rješenje po tom zahtjevu. Dodaje se da je služba glavnog gradskog arhitekte 25. aprila obavijestila Ministarstvo da nije dobila tumačenje važenja planskih dokumenata i uputstva za primjenu planskih smjernica po zahtjevu od 10. aprila zbog čega nije mogla da donese odluku u konkretnom predmetu.

“Ministarstvo nalazi da je žalba osnovana, a razlozi prvostepenog organa zbog kojih nije donio rješenje u zakonskom roku opravdani”, kaže se u obrazloženju rješenja.

Kompanija Adriatik propertis srušila je stari hotel Kraljičina plaža u Pržnu. Najavljeno je da će na mjestu starog hotela biti izgrađen novi četvorospratni hotel, sa pet zvjezdica.

Iz menadžmenta ove kompanije ranije je saopšteno da će izgradnja novog hotela početi nakon prikupljanja neophodnih saglasnosti, kao i da je planirana investicija 70 miliona eura. Radovi na izgradnji novog hotela trebalo bi da traju dvije i po godine. Predstavnici menadžmenta ranije su istakli da je očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog nasljeđa ovog predjela bio prioritet Adriatik propertisa i Vlade pri odabiru projektnog rješenja prema kojem će se graditi novi hotel.

“Cilj je unapređenje turističke ponude i izgradnja sadržaja koji će zadovoljiti zahtjeve posjetilaca za komforom koji nude hoteli sa pet zvjezdica”, poručeno je ranije iz ove kompanije.

Rušenje starog hotela počelo je u skladu sa rješenjem Ministarstva održivog razvoja od 7. juna 2017. godine, kojim je odobreno uklanjanje hotela koji je izgrađen početkom 80-ih godina prošlog vijeka. Predstavnici menadžmenta Adriatik propertisa su ranije naglasili da se neće ukloniti hotel ,,Miločer“ koji je napravljen početkom 20. vijeka, on je prethodnih godina već renoviran ta kompanija i od 2008. godine funkcioniše kao dio Aman rizorta.

Adriatik propertis je dugoročni zakupac grada hotela Sveti Stefan i Vile ,,Miločer“, kao i hotela Kraljičina plaža, prema ugovorima o zakupu zaključenim 2007. godine sa Hotelskom grupom Budvanska rivijera, odnosno HTP Miločer.

CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *