Bitcoin iznad 6.000 dolara

Dodajte komentar

Bitcoin je u utorak premašio granicu od 6.000 dolara prvi put od novembra prošle godine.
Na trgovinskoj platformi Bitfinex u utorak u podne cijena je bila 6.239 dolara. Analitičar Robert Sluymer iz istraživačke kompanije Fundstrat, smatra da treba očekivati rast ove kriptovalute.

Prema njegovom mišljenju, čak i nakon očekivanog probijanja raspona u prvom kvartalu, bitcoin je samo “u ranim fazama dugoročnog oporavka”.

Potražnju su, izemđu ostalog, obezbijedile tradicionalne investicione kompanije.

“Bitcoin testira kratkoročne nove maksimume jer opšte institucionalna izloženost postaje sve snažnija i jača”, rekao je Jehan Chu iz honkongškog Kenetic Capital-a za Bloomberg.

Sve je više institucionalnih investitora zainteresovano za kriptovalute. Fidelity je već pokrenuo servis za čuvanje bitcoina i drugih krptovaluta, a želi omogućiti osobama koje su upoznate s tom temom trgovinu kriptovalutama “u nekoliko sedmica”.

Prošle godine, američki menadžer imovine je osnovao Fidelity Digital Assets kako bi zadovoljio rastuću potrebu za sigurnim trgovanjem kriptovalutama i njhovim čuvanjem.

Raspoloženje je takođe potakla vijest da Facebook razgovara sa dobavljačima finansijskih usluga i online maloprodajom da zajednički pokrenu kriptovalutu koja je povezana sa društvenom mrežom.

Nakon bitcoin-a i druge velike kriptovalute, kao što su Ethereum ili bitcoin cash, takođe su nedavno dobile na snazi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *