Prodaja – vještina kojom je ovladao veliki broj milijardera

Dodajte komentar

Veliki broj današnjih milijardera svoj uspjeh mogu u velikoj mjeri zahvaliti jednoj životnoj vještini – prodaji. Naime, većina njih prije nego što su zaradili svoje prve milione u ranijim fazama života radili su u prodaji, pokazuju istraživanja.

Tako su dva od tri ispitanika otkrila kako su im vještine koje su naučili za vrijeme rada u prodaji uveliko pomogle u stvaranju današnjeg bogatstva, a jedan od tri ispitanika kazao je kako 70 odsto svog uspjeha može zahvaliti upravo vještini prodaje.

Na prodaji se temelji čitav poslovni sistem. To je veština koja će vam pomoći ne samo u vođenju poslovanja i izgradnji uspešne kompanije, nego i u svakodnevnom životu – ističe stručnjak za razvoj karijera Randalin Hil.

U prodaji nisu radili samo poznati direktori multinacionalnih kompanija. U ovoj struci okušali su se i neki glumci poput Džoni Depa i Dženifer Aniston, koji su prije svoje glumačke karijere radili u telefonskoj prodaji.

Rid Hastings, izvršni direktor Netfliksa, pre pokretanja najpoznatijeg servisa za gledanje filmova i serija radio je kao prodavač usisavača, piše Market Voč.

Čak i ako ne želite da pokrenete vlastiti posao, stručnjaci ističu kako poznavanje tog segmenta poslovanja može biti od velike koristi.

“Svi moraju poznavati osnove prodaje, ali i pregovaranja koje je jedan od osnovnih alata ove struke. No nije ona vezana samo uz razvoj poslovanja, cijela karijera u stvari se bazira na prodaji samog sebe“, dodaje Hil.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *