Sve ukazuje da će sezona biti bolja od prošle

Dodajte komentar

Dobre najave popunjenosti kapaciteta u kolektivnom smještaju i više nego ohrabrujuća zainteresovanost za turističku ponudu daju nadu da će ovogodišnja sezona biti bolja od prošlogodišnje, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

“Dosadašnji turistički pokazatelji ukazuju na činjenicu da će se sezona u Crnoj Gori razvijati u dobrom pravcu i ulivaju optimizam”, rekli su iz Stručne službe PKCG.

Iz PKCG su naveli da je zainteresovanost za crnogorsku turističku ponudu više nego ohrabrujuća, iako je svaka sezona posebna i povlači sa sobom mnoge izazove.

“Raduje činjenica da su ove godine prve grupe turista došle već krajem marta. Predsezona ispunjava očekivanja i turistički promet bilježi rast u dolascima i noćenjima. U ovom periodu očekujemo goste iz Zapadne Evrope, odnosno Francuske, Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Skandinavije”, kazali su iz Komore.

Crnu Goru je, kako su podsjetili, tokom prošle godine posjetilo 2,2 miliona turista koji su ostvarili 12,93 miliona noćenja. Prihodi od turizma u prošloj godini iznosili su 1,03 milijarde EUR i čine oko 24 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *