Studentska inicijativa: Zavod za zapošljavanje da ne briše studente sa evidencije

Dodajte komentar

Studentska inicijativa saopštila je da se protive namjeri Zavoda za zapošljavanje da, kako kažu, sve aktivne studente izbriše iz evidencije nezaposlenih i time onemogući studentima pravo na zapošljavanje preko ZZZ.

“Svaki student mora imati pravo da radi po odgovarajućim uslovima određeni broj sati, kako bi mogao da obezbijedi samostalnost od svojih roditelja koji zakonski nijesu dužni da finansiraju troškove studiranja. ZZZCG zarad statistike tj. fiktivnog smanjenja nezaposlenosti studentima uskraćuje pravo na zapošljavanje preko ZZZCG i time grubo krši prava studenata. Student nije zanimanje i student nije zapošljeno lice i kao takav ima pravo na zaposlenje i samostalnost”, navodi Vuk Vujisić.

Pozivaju UCG da ne odobri dijeljenje baze podataka studenata i da ispoštuje stav Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama u kojem stoji da bi fakulteti dijeljenjem baze podataka sa ZZZCG prekršili privatnost studenata.

“Takođe pozivamo rukovodstvo ZZZCG da studente ne brišu iz evidencija nezaposlenih, da se ne bave štelovanjem statistike i fiktivnog smanjivanja nezaposlenosti, već da počnu da rade na pronalaženju modela olakšanog zapošljavanja studenata. Studentima su radi sticanja samostalnosti potrebni olakšavajući uslovi koji bi se ogledali u smanjenom broju radnih sati i fleksibilnosti radnog vremena kako bi studenti mogli da rade i neometano studiraju”, naveli su u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *