Intervju sa Stevanom Milićem generalnim direktorom Portonovi Resorta

Dodajte komentar

Otvaranje prve faze Portonovi rizorta, jednog od najprestižnijih na Mediteranu, očekuje se za ovu sezonu, prvi gosti stižu već 1. avgusta, dok je otvaranje marine planirano u maju – kazao je generalni direktor Portonovi Resort Management Company Stevan Milić.

Ukupna investicija prve faze Porotnovi rizorta je nešto više od 700 miliona eura uključujući i hotel One&Only. Do sada je investirano nešto više od 450 miliona eura.

– Sa najvišim standardom svjetskog nivoa usluge, D-Marin Portonovi Marina će vlasnicima super jahti i ljubiteljima nautike pružiti priliku da gostuju u lukama na Jadranu i širom Mediterana uz privilegovan pristup koji će imati kao članovi naše marine. Dizajnirana za prijem brodova do 120 metara dužine, kapaciteta 238 vezova, marina je opremljena najnaprednijom tehnologijom pružajući servis najvišeg nivoa. Imaće i granični prelaz, carinu, pumpu, a od sljedeće godine i internacionalni heliodrom – kazao je Milić.

Prvi hotel One&Only u Evropi je drugi dio prve faze otvaranja Portonovi rizorta. Milić najavljuje da se otvaranje ovog prestižnog hotelskog kompleksa očekuje u aprilu ili maju iduće godine.

– Očekujemo završetak svih radova do kraja ove godine ili početkom iduće, a otvaranje očekujemo na proljeće 2020. godine. Ovaj hotelski kompleks, jedini u Evropi, imaće 113 hotelskih soba i 10 brendiranih vila na samoj obali, sa privatnim vezovima i plažama. Posjedovaće globalno prepoznati Espace Chenot Heath Wellness Spa koji će klijentima pružiti usluge najvišeg zdravstvenog ranga kroz naučno utemeljen wellness program u 17 ordinacija – istakao je Milić.

Hotel će, kako je kazao, imati svoju plažu, a najmanja soba će biti površine 68 kvadratnih metara.

– U sklopu hotela biće i 10 brendiranih vila koje su sada u fazi izgradnje, i to će biti najluksuzniji objekti u sklopu kompletnog Portonovi rizorta čije će cijene biti i više od 10 miliona po jedinici. Ukupna investicija hotela biće oko 220 miliona eura zavisno od završnih radova – kazao je Milić.

Što se tiče zaposlenih koji im tek trebaju cilj im je da radna snaga bude upravo iz Herceg Novog pa onda ostatka Crne Gore, pa onda da gledaju na ostatak regiona.

– Dodatno, kroz naš stipendijski program podstičemo mlade ljude da se školuju upravo u oblasti hotelijerstva po najvišim standardima, sa kranjim ciljem da taj kadar zadržimo i da oni doprinesu rodnom gradu i da budu dio nečega što se ovdje stvara – kazao je Milić koji smatra da trenutno možda nemamo sve kapacitete u Crnoj Gori koji im trebaju, ali će definitivno kroz različite programe koje žele da implementiraju u narednih par godina moći to da ostvara.

– Ako to nemamo i tome ne težimo onda nisam siguran da ekonomski možemo biti održivi – kazao je Milić.

– Što se tiče finansija Portonovi je mnogo doprinio opštini Herceg Novi. Do sada je oko sedam miliona eura plaćeno kroz komunalije direktno opštini, dok je državi kroz poreze i doprinose isto tako uplaćeno više od sedam miliona – objasnio je Milić.

Kako je istakao Milić trenutno Portonovi rizort uključujući građevince na gradilištu zapošljava više od 2.000 ljudi. Kada se građevinski radovi završe plan je da se u sklupu Portonovi rizorta otvori nekih 150 radnih mjesta.

– U sklopu marine ćemo imati 30 do 40 radnih mjesta, u sklopu hotela One&Only u sezoni 450 radnih mjesta tako da ćemo ukupno imati više od 700 zaposlenih direktno na našem platnom spisku. Pored toga svi lokali će imati svoju radnu snagu i svi drugi biznisi koje ljudi budu razvijali će itekako doprinijeti zapošljavanju novih radnika, nadam se iz Crne Gore – naglašava on.

Izvor: InfoBiro Montenegro, Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *