Poskupljenje struje odloženo do juna

Dodajte komentar

Primjena tarifnih modela prema kojima struja poskupljuje od 2,7 do 6 odsto odložena je do prvog juna, saopšteno je iz EPCG.

Od prvog juna, kao što je nedavno najavio premijer Marković, na računima neće biti naknada za obnovljive izvore 1.

“Predložemim tarifnim modelima i ukidanjem naknade OIE1 do 300kWh, kumulativni efekat za budzet domaćinstva, biće umanjenje računa od 2,5 do 5,5 odsto za ovu količinu potrošnje. Za potrošače sa visinom računa do 60 eura vrijednost računa će biti na istom nivou. Dakle, preko 80 odsto domaćinstava, čija potrošnja je do 600 kWh, imaće iste ili umanjenje račune od 1. Juna. Samo 5 odsto potrošača, čiji računi iznose oko 100 eura, novom korekcijom cijena u tarifnim modelima, plaćaće oko jedan odsto više nego što to čine u skladu sa trenutnim cijenama”, saopšteno je iz EPCG.

Kako su iz EPCG objasnili u slučaju da je domaćinstvo jedno od skoro 200 hiljada članova Zlatnog tima, uračunava se dodatni popust od 13 odsto a uključujući još 18 hiljada korisnika subvencije Ministarstva rada i socijalnog staranja iz kategorije ranjivih kupaca. “činjenica je da će većina domaćinstvava imati smanjenje budžetskog opterećenja prilikom plaćanja računa za električnu energiju”.

“Kupci će moći jednom u toku kalendarske godine da izaberu tarifni model, a informaciju o tome koji najviše odgovara njihovom načinu potrošnje mogu da dobiju na šalterima lokalnog snabdijevanja ili besplatnim pozivom na broj call centra, 19100. Uz to, na web portalu EPCG već je postavljen kalkulator a domaćinstva će ubrzo dobiti i ilustrativni flajer sa svim relevantnim informacijama za izbor modela. Kupci koji su tokom aprila potpisali ugovor o izboru tarifnog modela primjena istog stupiće na snagu od 1. juna”, saopšteno je iz EPCG.

Iz te kompanije su kazali da će pažljivo pratiti primjenu ponuđenih modela i uvažavati sugestije potrošača, te da će nakon određenog vremena eventualno praviti određene izmjene i dopune u cilju zadovoljenja potreba svih zainteresovanih strana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *