Zakupci u Budvi spriječili rušenje lokala

Dodajte komentar

Građevinska inspekcija sa izvršnom službom jutros je u sedam sati došla da ukloni privremene objekte u zoni morskog dobra na donjem šetalištu u Budvi, a zakupci se okupili kako bi spriječili njihovo rušenje.

Kako su zakupci kazali za RTV Budva, s obzirom da danas nijesu dobili asistenciju policije, inspektori su se povukli sa terena.

Jedan od zakupaca privremenog objekta Savo Radonjić, kazao je da su se okupili jer je turistička sezona na pragu.

“Ovo više nije samo privatni, već javni interes. Praznici počinju u petak, prvi maj je za par dana nema vremena za sređivanje prostora gdje se nalaze naši objekti”, istakao je Radonjić, prenosi CdM.

On je kazao da i dalje čekaju konačan stav resornog Ministarstva po ovom pitanju, te da apeluju da im se ostanak omogući do oktobra, kada će se povući sami.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas i sjutra, čime su, kako navode, potvrdili da Ministarstvo, nakon što Opština Budva nije dala saglasnost, za šta nije ni bila nadležna, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *