Počinje rušenje diskoteka na budvanskom šetalištu

Dodajte komentar
Budva

Ministarstvo održivog razvoja i turizma naložilo je Urbanističko građevinskoj inspekciji rušenje šest otvorenih diskoteka i 14 lokala brze hrane i trgovačkih objekata na dijelu šetališta ispod Pošte u Budvi.

Inspekcija je zakazala rušenje za danas u sjutra, čime je potvrđeno da Ministarstvo, nakon što opština Budva nije dala saglasnost, neće prihvatiti izmjene i dopune Plana privremenih objekata za zonu morskog dobra koje je sačinilo JP Morsko dobro, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ovo ministarstvo je predložilo da se šest otvorenih diskoteka i nekoliko manjih objekata na donjem šetalištu, ispod Glavne pošte, zadrže do 1. oktobra.

Ovaj predlog je upućen opštini Budva na razmatranje, a saglasnost i pozitivno mišljenje o tome trebalo je da daju Uprava za zaštitu kulturnih dobara i Agencija za zaštitu životne.

Iz vladajuće koalicije u Budvi su ponovili da ta zona nije u nadležnosti opštine.

“Na sastanku vladajuće koalicije je zaključeno da odnos opštine ne može biti drugačiji u odnosu za zonu koja je u njenoj nadležnosti”, kazali su iz koalicije.

Iako su objekti u zoni kojom gazduje JP Morsko dobro, ministar turizma Pavle Radulović je kazao da ako izostanu pomenute saglasnosti, objekti će morati biti uklonjeni prije početka sezone.

“Neće biti selektivnog rušenja ili će se svi skloniti ili će svi ostati još ovu sezonu. Mi smo na kolegijumu zbog distorzija u mišljenju donijeli odluku da upišemo u svoj plan da te lokacije ostanu na svom mjestu uz određene uslove”, naglasio je Radulović.

Podsjećamo, opštinska odluka o uklanjanju privremenih objekata, koja je donešena prije par mjeseci je ispoštovana, pa je svaki privremeni objekat, koji nije planiran, uklonjen sa javne površine.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *