Skijališta Crne Gore prvu godinu poslovanja završila sa gubitkom od 46.808 eura

Dodajte komentar

Skijališta Crne Gore završila su prvu godinu poslovanja sa gubitkom od 46.808 eura, navodi se u Izvještaju o poslovanju i finansijskim iskazima mojkovačkog preduzeća. Prihod kompanije je prošle godine iznosio 66.176 eura, dok su rashodi bili 113.467 eura. Skijališta su radila sa ograničenim kapacitetima, s obzirom da skijalište Kolašin 1600 nije pušteno u rad prošle, već u februaru ove godine.

“Prihodi najvećim dijelom potiču od donacija i to 65.615 eura. Kompanija je sa ograničenim kapacitetima obavljala djelatnost, iako je restoran Troglava počeo da radi 29. decembra. Po tom osnovu, ostvareni su prihodi od prodaje roba i usluga za tri dana rada u iznosu od 494 eura”, navodi se u dokumentu koji je Vlada usvojila prošle nedjelje.

Skijališta su od osnivanja 2017. do 29. novembra prošle godine imala jednog zaposlenog i to izvršnog direktora.

“Na dan 31. decembra prošle godine Skijališta imaju tri zaposlena. Za potrebe obavljanja sezonskih poslova, posredstvom agencije za zapošljavanje, od 24. do 31. decembra angažovano je 36 zaposlenih”, ukazuje se u dokumentu.

Vrijednost imovine mojkovačkog preduzeća, koje je zaduženo za upravljanje budućim skijalištima na Bjelasici i Komovima, na kraju 2018. godine je iznosila 260.427 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *