Toyota, Denso i SoftBank investiraju u Uber milijardu dolara

Dodajte komentar

Japanski proizvođač Toyota Motor, dobavljač automobilskih dijelova Densa i fond SoftBank Vision najavili su juče da će uložiti milijardu dolara u američku tehnološku kompaniju za posredovanje u uslugama prevoza Uber.

Odluka o ulaganju u novo Uberovo poslovanje, grupu Advanced Technologies, doneta je “kako bi se ubrzao razvoj i komercijalizacija usluga dijeljenja prevoza visoko automatizovanim vozilima”, navodi se u saopštenju Toyote.

Najveći japanski proizvođač vozila i Denso zajedno će investirati 667 miliona dolara, a fond SoftBank Vision 333 miliona dolara, čime će se vrijednost novog Uberovog poslovanja popeti na 7,25 milijardi dolara.

Toyota je u avgustu uložila 500 miliona dolara u Uber, a sada su poručili da će njihovo novo ulaganje i proširenje partnerstva „pripremiti kompanije i celu automobilsku industriju za masovnu proizvodnju i komercijalizaciju automatizovanih automobila namenjenih zajedničkom prevozu i odgovarajućih usluga”.

Japanska automobilska kompanija planira u sljedeće tri godine u novo Uberovo poslovanje uložiti još 300 miliona dolara kako bi pokrila troškove povezane sa tim aktivnostima.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *