Bulevar kroz Donju Goricu biće završen za sedam dana

Dodajte komentar

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i nasut humus za sadnju zelenila na razdjelnim ostrvima. Kako je za Pobjedu kazao šef gradilišta Enes Hurić, iz građevinske firme Tehnoput MNE, od narednog petka saobraćaj će se odvijati na obje bulevarske trake.

Ukoliko ostanu neki sitniji radovi, dodaje, oni mogu biti obavljeni i dok se odvija saobraćaj.

Navodeći da će raditi i za uskršnje praznike, on kaže da prema dinamici radova očekuju da sav posao bude završen do 1. maja.

“Danas će biti završeno asfaltiranje i preostalog dijela lijeve strane bulevara (gledano od grada ka Donjoj Gorici). Planirano je da do petka budu postavljena sva tri sloja asfalta na prvoj i drugoj dionici obje strane bulevara. Do narednog petka (26. aprila) biće završeni i asfalterski radovi na preostaloj, trećoj, dionici te strane bulevara”, kazao je Hurić, uz napomenu da je na traci koja je ranije asfaltirana preostalo nanošenje tzv. BNS sloja i habajućeg asfalta.

Ukoliko ne stignu da završe neke sitnije radove do 25. aprila (čišćenje gradilišta, ispiranje kanalizacionog i atmosferskog sistema i dodatna uređenja), šef gradilišta je naglasio da se to može uraditi i za vrijeme praznika, bez ometanja odvijanja saobraćaja.

“Stubovi i svjetiljke za rasvjetu već su postavljeni na prvoj i četvrtoj dionici. U naredna tri četiri dana biće postavljeni i na preostalim djelovima bulevara. Do tada će biti završeni i trotoari. Uporedo sa tim radi se ozelenjavanje razdjelnih ostrva. Krenulo se na četvrtoj dionici, a na ostalima su očišćena ostrva i spremna su za nasipanje humusa. Na prvoj dionici u toku je kopanje rupa za vertikalnu signalizaciju, koja će biti postavljena narednih dana. Nadamo se da će do 1. maja biti obilježena i horizontalna signalizacija”, kazao je Hurić.

Šef gradilišta kazao je da se ulažu vanredni napori kako bi bio poštovan rok za završetak posla, odnosno kako bi bulevar što prije bio pušten u saobraćaj punim kapacitetom.

Donjogorički bulevar je dug tri i po kilometra. Imaće četiri saobraćajne trake, širine po 3,25 metara (po dvije u oba smjera), razdjelni pojas širine dva metra, četiri kružna toka i obostrane trotoare širine po metar i po.

Po projektu je urađeno i 350 metara uklapanja treće trake za Cetinjski put, izgrađen jedan novi most i saniran drugi, zatim 13 priključnih ulica sa svom pratećom infrastrukturom, kao i servisne saobraćajnice ukupne dužine oko dva kilometra.

Radovi su počeli u februaru prošle godine, a planirani rok završetka posla bio je 8. novembar 2018. godine.

Zbog otežanih uslova izvođenja radova (neriješenih imovinskopravnih odnosa, odvijanje radovi u toku ljetnje turističke sezone i problema sa neupisanim vodovodnim i elektro instalacijama), taj rok je produžen do 28. marta, a na zahtjev izvođača radova, pomjeren za kraj ovog mjeseca.

Vrijednost izgradnje donjogoričkog bulevara je 9,6 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *