NLB Banka uručila donaciju Klinici za ginekologiju i akušerstvo

NLB Banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” donirala instrumentarij vrijedan 8.000 EUR Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), koji će omogućiti bolje uslove za rad zaposlenih u porođajnim salama Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i siguran dolazak na svijet novorođenčadi.

Svakodnevna briga o novim životima je lijep ali odgovoran posao koji će ubuduće zaposleni u podgoričkom porodilištu moći da obavljaju rasterećenije i sa novim entuzijazmom.

U ime zaposlenih Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gore i u svoje lično ime, najiskrenije se zahvaljujem NLB Banci na donaciji instrumenata za potrebe Porodilišta ukupne vrijednosti 8.000 EUR. Čini mi zadovoljsvto što je NLB Banka prepoznala potrebe našeg Porodilišta i svojim društveno odgovornim ponašanjem omogućila da zanovimo dodtrajale insrtrumente na radost, ne samo zaposlenih naše Klinike, već i budućih mama. izjavio je dr Ivan Đukić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, Kliničkog centra u Podgorici.

Dr. Đukić je podsjetio da se “u Porodilištu KCCG na godišnjem nivou obavi najviše porođaja, u prosjeku od 3.200 do 3.500. Pored velikog broja obavljenih porođaja, u Porodilištu KCCG, kao ustanovi tercijarnog nivo zdravstvene zaštite, takođe se zavšavaju i svi porođaji kod rizičnih trudnoća iz cijele Crne Gore. Ovaj podatak dovoljno govori da je pored stručnog kadra sa kojim raspolaže KCCG, veoma važna i medicinska oprema za kvalitetan rad našeg osoblja”.

“Zadovoljstvo je biti dio kolektiva koji čini nešto dobro za društvo u kom posluje. U odgovornom odnosu prema zajednici posebnu pažnju posvećujemo zdravstvu, pa je većina naših donacija usmjerena u pravcu poboljšanja uslova za rad i boravak u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore. Uvjeren sam da ćete ovu donaciju maksimalno iskoristiti i da će benefite osjetiti kako majke i novorođenčad tako i zaposleni koji će u svom poslu biti još efikasniji.”, poručio je Marko Popovič, izvršni direktor NLB Banke, prilikom uručenja donacije.

Prilikom uručenja donacije istaknut je i doprinos košarkaša KK Budućnost Voli koji su uticali na popularizaciju donatorske inicijative “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” kod građana. Košarkaši su u prethodnoj utakmici koja se igrala u SC “Morača”, igrali i za crnogorska porodilišta, jer je banka za svaki koš, trojku i pobjedu izdvojila određena novčana sredstva koja je usmjerila na donaciju porodilištima. Tom prilikom je obezbijedila 1.150 EUR. I u trećoj finalnoj utakmici, koja se igra večeras u trci za osvajanje trofeja Aba lige, NLB Banka će donirati 10 EUR za svaki koš Budućnosti, 30 EUR za svaku trojku i 1.000 EUR za pobjedu, crnogorskim porodilištima.

“NLB Banka je u okviru kampanje “Mali koraci mijenjaju svijet na bolje” podržala unapređenje uslova u porodilištima u Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama i Podgorici. Tokom 2019. godine, banka nastavlja sa donatorskom inicijativom podrške crnogorskim porodilištima, kojoj će se pridružiti i klijenti doniranjem novčanih sredstava u donatorskim kutijama koje su postavljene u pet filijala banke širom Crne Gore”, saopšteno je iz banke.

Check Also

Apple pokušavao da kupi Teslu prije šest godina

Apple je navodno pokušao da kupi Teslu za oko 240 dolara po dionici još 2013. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *