Master Card se suočava sa jednom od najvećih tužbi u svojoj istorji

Dodajte komentar

Master Card suočava se sa jednom od najvećih tužbi u svojoj istorji, a ako izgubi spor može da duguje svakoj osobi u Britaniji do 300 funti.

Šokantna sudska odluka protiv američke kompanije za finansijske usluge MasterCard otvara mogućnost da bude obeštećeno oko 4,6 milona Britanaca, koji su skuplje plaćali proviziju.

“Veoma sam zadovoljan današnjom odlukom”, rekao je britanski finansijski ombudsman Valter Meriks u svom saopštenju.

“Prošlo je skoro 12 godina od kada je MasterCard jasno rekla da je prekršio zakon nametanjem prekomernih troškova za transakciju, štetnim po potrošače na duži period”, kaže Meriks.

Meriks je dodao da je MasterCard koristila “tehničke zakonske argumente koji se ne smatraju zaslugama”, što se našlo pred žalbenim sudom.

“Sada je vrijeme da MasterCard bude priznala štetu, da kažu “izvini” britanskoj javnosti i da plate nadoknadu koju duguju”, oštro kaže Meriks.

Međutim, predstavnici MasterCard-a se ne slažu sa osnovom tužbe, u kojoj se navodi da odluka nije bila “konačna odluka ” i da je “sud jednostavno rekao da bi trebalo da se desi ponovno saslušanje o određenim pitanjima”.

Meriks navodi da je MasterCard od 1992. do 2008. oštetio potrošače. Razlika je 14,6 milijardi funti. Ako MasterCard izgubi slučaj, svaki potrošač u Velikoj Britaniji tokom perioda morao bi da bude obeštećen.

MasterCard planira da uloži žalbu na odluku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *