Krivična zbog prodaje imovine Solane

Dodajte komentar

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i još tri organizacije podnijeli su krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Solane “Bajo Sekulić” Žarka Ostojića, odgovornih osoba upravi za imovinu i nekretnine i zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, zbog prodaje imovine preduzeća.

Prijava je, kako je saopšteno, predata zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja stečajnog upravnika i predstavnika izvršne vlasti, zato što se opet oglašava prodaja državnog zemljišta koje je Solana koristila, ali na koje ni po jednoj zakonskoj osnovi ne može polagati pravo svojine.

“Krivična prijava je podnijeta i iz razloga što državni službenici nijesu blagovremeno i zakonito popisali imovinu koja ulazi u stečajnu masu preduzeća, navodi se u saopštenju.

Iz MANS-a su podsjetili da je Ostojić 11. marta oglasio prodaju kompletne imovine Solane, uključujući i 15 miliona kvadrata državnog zemljišta, na koje je preduzeće na osnovu koncesije polagalo pravo korišćenja sve dok je proizvodilo so.

“Pravo korišćenja zemljišta prestalo je onog momenta kada je Solana otišla u stečaj, prema Zakonu o koncesijama. Ipak, u katastru i dalje nije upisano ko je vlasnik zemljišta, s obzirom na to da još traje postupak oko utvrđivanja vlasništva, istakli su u MANS-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *