Visa predstavila debitnu karticu za kupovinu kriptovalutama

Dodajte komentar

Visa je predstavila debitnu karticu koja korisnicima omogućava da kupuju stvari novcem kriptovaluta pohranjenog u online novčanicima.

Nova Coinbase kartica je direktno vezana za lični kripto valutni bilans u digitalnim novčanicima kojima upravlja istoimena digitalna mjenjačnica valuta.

Coinbase omogućava trgovanje Bitcoinom, Ethereumom, Rippleom, XRP-om i Litecoinom, tako da će sve to biti nagrađeno novom debitnom karticom.

Visa, jedan od najvećih svjetskih platnih procesora, kaže da CoinBase kartica omogućava korisnicima da “troše kripto tako lako kao novac u svojoj banci” i da podignu gotovinu sa bilo kojeg bankomata. Kriptovaluta će inicijalno biti konvertovana u britanske funte, euro ili američke dolare.

Glavni izvršni direktor Coinbase UK Zeeshan Feroze napisao je na blogu: “Kada korisnici koriste svoju CoinBase karticu, mi odmah pretvorimo kripto u valutu koju izdaje država”.

Mobilna aplikacija Coinbase Card omogućava potrošačima da vide sažetke potrošnje, primitke transakcija i da dobijaju trenutne obavijesti.

Kartica je namijenjena za korisnike u Velikoj Britaniji i Evropskoj uniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *