Ovo je 10 najbrže rastućih privatnih kompanija u Evropi

Dodajte komentar

Poput Silicijumske doline u SAD-u, evropskim preduzetničkim žarištima, uključujući švedski Stockholm i Tallinn u Estoniji, posvećuje se takođe velika pažnja. Prema najnovijem izvještaju Inc. 5000 Evrope Special Report, u Evropi je podstaknut značajan rast među privatnim kompanijama.

Broj najbrže rastućih privatnih preduzeća u Evropi dosegao je prosječni rast od 549 posto, u trogodišnjem razdoblju koje je završilo 2017. godine. Rezultati među prvih 10 najbrže rastućih kompanija bili su još izraženiji. Od prodavca e-bicikla u Kufsteinu u Austriji do jednog od najvećih veletrgovaca rukavica u cijeloj Rusiji, njihovi prihodi su rasli za 10,973 posto, odnosno 8,441 posto od 2014.godine.

Evo i detaljnijeg pregleda najbrže rastućih evropskih kompanija:

Veskort
Ova kompanija posluje od 2004. godine, smještena je u Sankt Petersburgu te se bavi veleprodajom radničke odjeće od kojih su im najpoznatije radne rukavice. Nude široku ponudu rukavica, od vještačkog krzna do onih pojačanih.

Startline Motor Finance Limited
Pod  izvršnim direktorom Paulom Burgessom, ova kompanija iz Glasgowa nudi fleksibilnije uslove kreditiranja kupaca prilikom kupovine automobila. Od 2018. godine udvostručila je svoj broj zaposlenih na 80, nakon što je interno preusmjerila svoje usluge korisnicima. Njen obim poslovanja do kraja godine je porastao za više od 20 posto.

Kristall
Kompanija Kristall distributer je vina i alkoholnog pića sa sjedištem u Maikopu, Rusija. S inventarom od više od 2 000 proizvoda, Kristall distribuira robu u cijeloj Rusiji koristeći približno 30 transportnih vozila, kako se navodi na njihovoj internet stranici. Ova 10 godina stara kompanija 2017. godine imala je 162 zaposlenika, u odnosu na njih 27 u 2014. godini.

F 3 Motors S.R.L.
Sa sjedištem u  Messini, Italiji, F 3 Motors je službena Mercedes-Benz prodajna kuća koja prodaje vozila i nudi usluge održavanja i finansijskog savjetovanja za klijente zainteresovane za iznajmljivanje ili kupovinu automobila. Pod rukovodstvom Giacoma Casellija, kompanija je zabilježila rast u trogodišnjem razdoblju završenom 2017. godine, tokom kojeg je udvostručila svoju radnu snagu.

Greenstorm Mobility GmbH
Greenstorm Mobility prodaje obnovljene električne bicikle proizvođača kao što su Ghost, Bergamont i Haibike. Prema njihovoj internet stranici, tvrtka sa sjedištem u Kufsteinu, Austrija, kupuje najnovije modele koje hotelski korisnici koriste za jednu sezonu u zamjenu za vaučere za  hotelske sobe. Kompanija zatim prodaje vaučere – i nakon sezone biciklizma prodaje svoje obnovljene e-bicikle krajnjim korisnicima za manje od njene pune cijene. Na čelu s Philippom Zimmermannom i Richardom Hirschhuberom, Greenstorm ima oko 50 zaposlenih i 3 500 e-bicikala.

GA Smart Building
GA Smart Building kompanija je za razvoj nekretnina sa sjedištem u Tuluzu, Francuska, koja dizajnira i gradi održive zgrade i strukture. Najnoviji rast GA Smart Buildinga je zahvaljujući ekološkim građevinskim materijalima za koje kompanija tvrdi da smanjuju emisiju ugljen-dioksida povezane s izgradnjom. Kompanija naglašava i svoj rast svojim inkluzivnim građevinskim projektima čiji je cilj da strukturu učine univerzalno pristupačnom za invalide i na druge načine. Pod rukovodstvom Sebastiena Mattyja, kompanija je od 2014. godine udvostručila radnu snagu.

Servisny Tsentr Metalloprokata
Proizvođač valjanih metala osnovan je 1999. godine u Ekaterinburgu, Rusija, i danas ima više od 3 000 proizvoda, od krovnih materijala do fasadnih površina i svih vrsta metalnih cijevi. Pod rukovodstvom Antona Ždanova, kompanija je  2017. godine imala 24 zaposlenih u odnosu na 11 zaposlenih u 2014. godini.

Hiperion Hotel Group SL
Hotel Hiperion smješten je u Madridu, a upravlja hotelskim i luksuznim apartmanima pod nazivom Playasol Hotels. Na web stranici kompanije vidljivo je da ima 36 objekata na ostrvima Ibiza i Mallorca. Kompanija je osnovana 2011. godine, te je Hiperion vrlo brzo postao lider u španskom turizmu i tako kapitalizovao ove popularne destinacije za odmor. Tokom 2017. godine odmarališta su imala više od 500 zaposlenih.

Sanderson Contract Management Limited
Kompanija za zapošljavanje iz Bristola, Ujedinjeno Kraljevstvo, takođe posluje i pod nazivom Resource Solutions Group, specijalizovana je za informatiku, poslovne promjene i profesionalne usluge širom Velike Britanije i Evrope. Na čelu s Keith Daweom, Sanderson se nalazi na 12 lokacija u Velikoj Britaniji.

UICE Group
Sa sjedištem u Kijevu, ova ukrajinska međubankarska mjenjačnica postala je ovlaštena platforma početkom 2000-ih, prema UICE-ovoj  internet stranici. Danas, mjenjačnica trguje dionicama i derivatima kao i robom poput nafte, gasa i uglja. Kompanija, koju je predvodio Oleksandr Ginzburg, imala je samo 15 zaposlenih2017. godine.

PoslovniPuls

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *