Naslovne strane dnevnih novina za 12. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dan

Prodaju hotel Sidro zbog nagomilanih dugova

Menadžment Luke Bar raspisaće narednih dana tender za prodaju hotela “Sidro, potvrđeno je “Danu iz više izvora. Stav menadžmenta je da rad hotela “Sidro, koji je u vlasništvu crnogorske luke, opterećuje poslovanje matičnog društva zbog konstantnog nagomilavanja dugova poslednjih godina.

Ugovarali dolazak turista iz Kijeva

Turistička privreda Crne Gore predstavljena je juče u Kijevu, a održani su i sastanci sa ukrajinskim tur-operatorima u cilju u govaranja buduće saradnje u organizovanom dolasku turista iz te države, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Digitalne valute treba nadzirati

Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagarde kazala je da finansijske tehnologije, kao što su digitalne valute, očigledno drmaju bankarski sistem i moraju se nadzirati kako bi se očuvala stabilnost. Nakon panel-diskusije održane u okviru proljećnog zasjedanja MMF-a u Vašingtonu, ona je ukazala na promjenu poslovnih modela komercijalnih banaka, kao dokaz toga da inovacije, poput kriptovaluta, imaju očigledan uticaj na subjekte u finansijskom sektoru, prenio je B92. Lagarde je upozorila da takve promjene u finansijskoj industriji moraju biti praćene odgovarajućom regulativom.

Pobjeda

Ostvarili 85 odsto plana

Ministarstvo finansija realizovalo 45,5 odsto plana, ekonomije 66,7 odsto, rada 75 odsto, turizma 83,3 odsto, za ljudska i manjinska prava 87,5 odsto i Kancelarija za evropske integracije 80 odsto. Vlada je u prvom kvartalu realizovala program rada sa 85,3 odsto, dokje većina preostalih obaveza u završnoj fazi obrade ili usaglašavanja sa Evropskom komisijom, saopšteno je nakonjučerašnje sjednice.

Bez miliona za Neksan

Nakon štoje treći put Privredni sud usvojio tužbeni zahtjev kompanije Neksan, vlasnika Miodraga Dake Davidovića, kojimje Glavni grad obavezan da im nadoknadi štetu od 400.000 eura zbog kašnjenja sa opremanjem građevinskog zemljišta, Apelacioni sud je ukinuo presudu i odbacio tužbeni zahtjev kao neosnovan.

Prinudna naplata u 134 preduzeća

Za 134 preduzeća, koja se bave sječom šuma i preradom drveta, a imaju jednog radnika, u prethodnih sedam dana donijeta su rješenja o prinudnoj naplati potraživanja, saopštenoje iz Ministarstva poljoprivrede. – Analizom je utvrđeno da je ostvareni prihod 202 preduzeća koja imaju prijavljenog samo jednog radnika u prošloj godini iznosio 4,6 miliona eura. Obaveze ovih preduzeća po osnovu neplaćenih poreza iznose 1,8 miliona eura kaže se u saopštenju sa drugog sastanka Koordinacionog tima za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu u Mojkovcu.

Vijesti

Dnevne novine

ATLAS BANKA OTVARA TRANSAKCIONI RAČUN

Atlas banka u stečaju otvoriće danas transakcioni račun, saopštio je stečajni upravnik Mirko Radonjić. “Atlas banka obavještava sve zainteresovane da će otvorili transakcioni račun broj 907-0000000071501-84” navodi se u saopštenju.

IRF SE ZADUŽUJE KOD KINEZA 19 MILIONA

Investicioni razvojni fond (IRF) potpisao je sa Kineskom razvojnom bankom ugovor o kreditnom zaduženju od 19 miliona eura namijenjenim preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori. Sredstva se, kako je navedeno u Informaciji o predlogu ugovora o dugoročnom zajmu koji je juče odobrila Vlada, odnose na kratkoročno finansiranje.

Državne obveznice biće emitovane 22. i 23. aprila

Državne obveznice biće emitovane na domaćem tržištu 22. i 23. aprila, kroz dvije emisije, a pravo kupovine imaće domaće i strane kompanije, ali i građani, saopštio je generalni direktor Direktorata za državni trezor u Ministarstvu finansija Dragan Darmanović. Vrijednost jedne obveznice je 1.000 eura. Obveznice iz emisije od 140 miliona eura biće emitovane na pet godina, a kamata je tri odsto, dok će obveznice od 50 miliona biti emitovane na sedam godina sa kamatom od tri i po procenta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *