Luka Bar prodaje hotel Sidro

Dodajte komentar

Menadžment Luke Bar raspisaće narednih dana tender za prodaju hotela “Sidro”, potvrđeno je “Danu” iz više izvora. Stav menadžmenta je da rad hotela “Sidro”, koji je u vlasništvu crnogorske luke, opterećuje poslovanje matičnog društva zbog konstantnog nagomilavanja dugova posljednjih godina.

Na osnovu zaključka prethodnog Odbora direktora Luka Bar iz 2018. godine, urađena je procjena imovine, obaveza i kapitala, na pojedinačnom i konsolidovanom nivou, “u cilju fer prikaza vrijednosti imovine Luke. Procjenu jeradilakuća KPMG DOO. Procjena te kuće je pokazala da su određena imovina i zemljište bili precijenjeni u ranijem periodu. Osim umanjenja, kako su naveli iz Luke, pojedina osnovna sredstva, objekti i oprema su imali povećanje vrijednosti.

Pročitaj još: Vučelić zadovoljan radom prethodnog menadžmenta Luke Bar

Efekti procjene imovine, da je rađena prethodnih godina, uticali bi na finansijski rezultat iskazan tih godina, kao što je to bio slučaj u 2018. godini.

“Hotel “Sidro” nije i ne može biti osnovni uzrok negativnog poslovanja Luka Bar a..d., ali naravno da na konsolidovanom nivou i te kako utiče na rezultat poslovanja kontinuiranim iskazivanjem gubitka”, kažu menadžmentu crnogorske Luke i dodaju da se gubitak povećava iz godine u godinu.

Izvršni direktor Luke Bar trenutno je Vladan Vučelić, dok je na poziciji predsjednika borda direktora Vojin Žugić.

Akumulirani dug hotela Sidro prema matičnom društvu Luka Bar a.d. po osnovu datih pozajmica na kraju 2018. godine iznosio je 1.125.620 eura.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *