Damen i Porto Montenegro zapošljavaju

Dodajte komentar

Konzorcijum koji čine holandski Damen i tivatski Porto Montenegro organizovaće sljedeće sedmice Dane otvorenih vrata, kako bi oformili tim saradnika koji će raditi u budućem servisu za održavanje jahti i megajahti na mjestu bivšeg Brodogradilišta u Bijeloj.

Kako obavještavaju na svom Instagram profilu, Dani otvorenih vrata biće upriličeni u srijedu, 17. aprila u Bijeloj, od 10 do 14 h, u bivšoj upravnoj zgradi Brodogradilišta.

Za sve koji propuste ovu, nova prilika je sjutradan u Tivtu, 18. aprila, od 15 do 19 h, u Yachting club-u Porto Montenegra (zgrada Doma Vojske).

Ne navodeći koliko, kakvi profili radnika i sa kojim referencama su im potrebni, iz Porto Montenegra ističu da “traže kandidate sa kojima će dijeliti njihovu strast i zalaganje za uzbudljivu transformaciju bivšeg Jadranskog brodogradilišta u novi servis za održavanje i remont jahti i megajahti”.

– Pridružite nam se na Danima otvorenih vrata, upoznajte članove rukovodećeg tima i saznajte više o kompaniji, njenim planovima I mogućnostima zapošljavanja. Ne zaboravite primjerak poslovne biografije – poručili su iz Porto Montenegra.

Šansa za 450 radnika

Novi servis za jahte i megajahte u Bijeloj, kada bude u punom pogonu, zapošljavaće oko 450 radnika. To je saopšteno nakon nedavne posjete premijera Duška Markovića i čelnika Damena i Porto Montenegra u Bijeloj.

Prema planu tranzicije bivšeg Brodogradilišta, u prvoj sezoni 2020/2021. trebalo bi da bude remontovano 14 jahti, dok u petoj i šestoj godini očekuju dostizanje punog kapaciteta – 100 jahti godišnje uz zapošljavanje prosječno više od 400 radnika.

Izvršni direktor Adriatic Marinasa, David Margason kazao je nedavno Vijestima da će u novi servis, koji će poslovati pod imenom Montenegro Yacht Services, biti uloženo 20 miliona eura, a prve klijente mogao bi da primi već do kraja godine.

Konzorcijum Damena i Porto Montenegra je 30. novembra 2018. godine zaključio sa Vladom Ugovor o koncesiji brodogradilišne luke u Bijeloj, radi transformacije nekadašnjeg Brodogradilišta u servis luksuznih jahti.

Podsjetićemo i da je sredinom marta počeo odvoz grita iz Brodogradilišta za Španiju, koji sprovodi  francuska kompanija Valgo. Tokom prva dva istovara iz Brodogradilišta je za Španiju odvezeno 12.120 tona, od 110 hiljada koliko je planirano za transport iz Bijele. Treći brod trebalo bi da stigne krajem aprila.

Izvor: Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *