Krivične prijave protiv Đukanovića i Žugića zbog stečaja u Atlas banci

Dodajte komentar

Odbrana predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića predala je danas Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv predsjednika Mila Đukanovića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića, privremene upravnice Atlas banke Tanje Terić zbog, kako su kazali, kršenje odredbi Zakona o centralnoj banci Crne Gore, Zakona o stečaju i likvidaciji banaka i drugih propisa, jer su nezakonito uveli stečaj u Atlas banku, pošto nije bilo osnova za uvođenje direktnog stečaja.

“Njihovim postupanjem nanijeta je višemilionska šteta akcionarima i klijentima banke. Najgrublje su prekršili prava akcionara, a posebno pravo akcionara da učestvuju u postupku”, kazali su u Atlas banci.

Osumnjičeni su, ističu, zaustavili i najveći dio komercijalnih aktivnosti banke i nanijeli veliku štetu aktivi banke.

“U stavu II dopune krivične prijave osumnjičenoj Tanji Terić je stavljeno na teret izvršenje još jednog krivičnog djela, Zloupotrebe službenog položaja iz člana 416. stav 3. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore. Osumnjičena je 5.aprila 2019. godine odbila da realizuje platne naloge u iznosu od 309.000 eura, iako za to nije postojao nijedan razlog predviđen zakonom. Osumnjičena je na ovaj način, iako upozorena na pravne posledice ovakvog postupanja, akcionarima nanijela dodatnu štetu u iznosu od 309.000 eura”, stoji u dopuni krivične prijave, koju je predao vođa tima odbrane, advokat Zdravko Đukanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *