U Budvi otvoren hotel Fontana (foto, video)

Dodajte komentar

U Budvi je sinoć otvoren hotel “Fontana” na mjestu starog i poznatog restorana sa istim imenom. Svečanom otvaranju su prisustvovali Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministar turizma Pavle Radulović i mnoge druge zvanice.

Osnovu centra čini hotel Fontana koji raspolaže sa 32 smještajne jedinice, među kojima se izdvajaju luksuzni prostrani apartmani sa direktnim pogledom na more. Sve sobe i apartmani imaju terase sa kojih vidite Budvu iz potpuno novog ugla. Pored hotela i restorana, tu je i moderni koncept pekare od koje se očekuje da brzo postane nezaobilazno mjesto, kako za turiste i posjetioce, tako i za građane Budve. Nakon otvaranja Fontana hotela, koji će raditi tokom čitave godine, najavljeno je i skoro otvaranje savremenog apartmanskog kompleksa, a nakon toga i Fontana wellness and fitnessa, čime će centar zaokružiti ponudu.

Ljubo Lekić, vlasnik hotela Fontana se zahvalio ministru turizma Raduloviću, koji je, kako je rekao, prvi razumio i podržao ideju o hotelu Fontana.

“Naša je želja da sa Fontanom koju vam danas sa ponosom predstavljamo, damo svoj doprinos gradu u kojem živimo i koji volimo”, dodao je Lekić.

Ministar Radulović se pohvalio da je ovo osmi hotel otvoren ove godine.

“Dakle, za nepuna tri mjeseca, osam hotela, skoro pet stotina ležajeva. Ako uzmemo u obzir da smo u protekle dvije godine otvorili skoro šezdeset, saberemo li to doći će da smo za našega mandata otvorili u prosjeku po tri hotela u svakoj opštini. To je jedan ozbiljan rezultat koji je vrijedan svakog poštovanja, jednako administracije i turističke privrede. Naš turizam raste u principu po nekoj stopi od nešto iznad deset procenata, ali indikator da smo na pravom putu jeste da nam tržišta Francuske, Holandije, pa čak i Amerike rastu stopom od 25 posto, Austrije od 35 posto, a naša tradicionalno bogata tržišta Njemačke i Velike Britanije rastu stopom od preko 50 procenata”, kazao je Radulović.

Kako je bilo na otvaranju hotela pogledajte u foto galeriji:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *