Trajekt Kamenari-Lepetane donio profit od 1,95 miliona

Dodajte komentar

rivatni koncesionar nad monopolskom linijom Kamenari – Lepetane u Boki Kotorskoj, hercegnovska kompanija Pomorski saobraćaj ostvario je u prošloj godini neto dobit u iznosu od 1,95 miliona, što je 6,3 odsto manje nego godinu ranije.

Prihodi kompanije su porasli 5,9 odsto na 5,86 miliona ali je padu profita “kumovao” jaki rast rashodne strane, i to to 16,1 odsto na 3,78 miliona eura.

Kompanija je na kraju 2018. godine imala 4,97 miliona eura neraspoređene dobiti, što je 7,7 odsto više nego godinu ranije.

Nekada državna firma Pomorski saobraćaj privatizovana je prije 15 godina, 2004. godine, bez tendera, prodajom državnih akcija na berzi, piše BokaNews.

Kupoprodajni ugovor je potpisan sa privatnom firmom Prohouse iz Podgorice u vlasništvu biznismena Dušana Bana, a mediji su problematizovali činjenicu da je veliki dio obaveza kupca prema državi u ovoj transakciji plaćen, ne novcem, već obveznicama stare devizne štednje.

Pomorski saobraćaj kontrolišu podgoričko-grbaljski biznismeni, braća Dejan i Dušan Ban. Dejan Ban vlasnik je 33,4 odsto Pomorskog saobraćaja, Prohouse njegovog brata Dušana pripada 44,4 odsto dok je 22,2% kapitala upisano na kompaniju „Prohousemontenegro“ čiji je osnivač Željko Mihailović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *