Cijena benzina u Crnoj Gori iznad regionalnog prosjeka

Dodajte komentar

Cijena euraosupera 95 u Crnoj Gori je viša od prosjeka u regionu, dok je euraodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je u petak objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,34 eura, Hrvatskoj 1,35 eura, a u Albaniji 1,43 eura.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Makedoniji, gdje košta 1,25 eura, 1,13 eura, odnosno 1,12 eura.

euraosuper 95 je najjeftiniji u Bugarskoj gdje košta 1,06 eura. Ta vrsta goriva je najskuplja u Holandiji, gdje cijena litra iznosi 1,67 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 eura. euraodizel u Albaniji košta 1,43 eura, Srbiji 1,38 eura, Hrvatskoj 1,31 eura i u BiH 1,15 eura.

euraodizel je jeftiniji u Makedoniji gdje košta 99 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi.

Najskuplje euraodizel plaćaju građani Švedske i Velike Britanije, po 1,53 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su 2. aprila, kada su euraosuper 95 i 98 poskupili pet do šest centi, dok je cijena euraodizela ostala nepromijenjena

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *