Cijena benzina u Crnoj Gori iznad regionalnog prosjeka

Cijena euraosupera 95 u Crnoj Gori je viša od prosjeka u regionu, dok je euraodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je u petak objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar euraosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,34 eura, Hrvatskoj 1,35 eura, a u Albaniji 1,43 eura.

Litar euraosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Bosni i Hercegovini (BiH) i Makedoniji, gdje košta 1,25 eura, 1,13 eura, odnosno 1,12 eura.

euraosuper 95 je najjeftiniji u Bugarskoj gdje košta 1,06 eura. Ta vrsta goriva je najskuplja u Holandiji, gdje cijena litra iznosi 1,67 eura.

Kada je u pitanju euraodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,25 eura. euraodizel u Albaniji košta 1,43 eura, Srbiji 1,38 eura, Hrvatskoj 1,31 eura i u BiH 1,15 eura.

euraodizel je jeftiniji u Makedoniji gdje košta 99 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi.

Najskuplje euraodizel plaćaju građani Švedske i Velike Britanije, po 1,53 eura za litar.

Posljednje promjene cijena goriva u Crnoj Gori bile su 2. aprila, kada su euraosuper 95 i 98 poskupili pet do šest centi, dok je cijena euraodizela ostala nepromijenjena

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Check Also

Pošta će građanima na teritoriji Podgorice lično uručiti poreska rješenja

Pošta Crne Gore će građanima na teritoriji Podgorice lično uručiti 109,53 hiljade poreskih rješenja. Pošta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *