Naslovne strane dnevnih novina za 4. april – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Pobjeda

Jednog radnika ima 42 odsto drvoprerađivača

Sječom šume i drvopreradom se bavi 476 preduzeća, od kojih 202 prijavljuju samo jednog radnika. Lani su firme sa jednim zaposlenim prijavile ukupno 4,6 miliona eura prihoda, rečeno je na jučerašnjoj sjednici Koordinacionog tijela za suzbijanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu.

Dostavili plan Unesku

Izvršni direktor AD Luke Kotor Branko Kovačević dostavio je Nacionalnoj komisiji za Unesko investicioni plan kompanije za narednih 12 godina, kako bi ga što prije pregledali i eventualno revidirali u Centru za svjetsku baštinu. Onje za Radio Kotor kazao daje reaktivna misija Uneska imala uvid u ovu plansku dokumentaciju i nije imala primjedbi. Objasnio je da planirana izgradnja odbojnika, odnosno pilona, ima za cilj smanjenje nekih negativnih efekata o kojim je bilo riječi prilikom sastanka sa reaktivnom monitoring misijom.

Ni Fabris nije svjedočio mobingu

Viceguverner Nikola Fabris, kao ni dosadašnji svjedoci u sporu po tužbi Irene Radović zbog mobinga protiv Centralne banke i guvernera Radoja Zugića, nije znao da je bila izložena bilo kakvim pritiscima prilikom obavljanja dužnosti viceguvernerke za superviziju banaka, niti zna motive guvernera za njeno razrješenje. Za tu je inicijatvu, kako je kazao, saznao u bolnici na dan kada je sjednica Savjeta prvobitno trebalo da bude održana, a odložena je za sedam dana na njegovu i inicijativu Asima Telaćevića.

Dnevne novine

Skupština da zaustavi prodaju Instituta i izdavanje aerodroma

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović uputio je u skupštinsku proceduru Predlog odluke o poništenju tendera i privremenom zaustavljanju procesa privatizacije Instituta “Simo Milošević” i zaustavljanju i preispitivanju procedure davanja koncesije za višedecenijski zakup Aerodroma Crne Gore. Pavlović u predloženoj odluci traži i hitno zaustavljanje dalje devastacije Crnog jezera u Nacionalnom parku Durmitor. Kao razlog za zaustavljanje privatizacije Instituta, Pavlović navodi da se ona realizuje na osnovu procjene vrijednosti kompanije urađe-
ne prije 20 godina.

SKUPŠTINA AKCIONARA 29. MAJA

Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma, na kojoj bi trebalo da bude usvojena odluka o raspodjeli dobiti kompanije za prošlu godinu, biće održana 29. maja. Na dnevnom redu sjednice je i usvajanje prošlogodišnjih finansijskih i izvještaja o poslovanju. Telekom je prošlu godinu završio sa neto profitom od 7,3 miliona eura.

Sekulić ozvaničava ukidanje rominga

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas će u Beogradu, u okviru Digitalnog samita zemalja Zapadnog Balkana, u ime Vlade potpisati Sporazum o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu. Sporazum će potpisati ministri resornih ministarstava Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije”, saopšteno je iz Ministarstva.

Dan

Porto Montenegro u minusu 66 miliona

Firma Adrijatik marinas, kojaupravlja Porto Montenegrom,uprošloj godini je poslovala sa minusom od 8,1 milion eura, skoro tri miliona većim nego u 2017. Time je ukupan gubitak vlasnika Porto Montenegra na kraju 2018. godine iznosio skoro 66 miliona eura, tačnije 65,89 miliona eura, pokazuju finansijski iskazi ovog preduzeća.

Tara nikad više neće biti ista

Radovi u koritu rijeke Tare tokom izgradnje autoputa proizvode privremene i kratkotrajne efekte, a projektom regulacije korito će biti vraćeno u prvobitno stanje, tvrdi direktor Uprave za vode Damir Gutić. Međutim, direktor nevladine organizacije “Breznica Milorad Mitrović smatra da će regulaci ja Tare biti površna i da se ta rijeka nikada neće vratiti u pređašnje stanje.

Zataškali reketiranje direktora banke?

Na jučerašnjem suđenju po tužbi za mobing i diskriminaciju bivše viceguvernerke Irene Radović protiv Centralne banke (CBCG) i guvernera Radoja Žugića ukazano je na nove navodne zloupotrebe menadžmenta te krovne bankarske institucije. Naime, smijenjena viceguvernerka Radović pitala je svjedoka viceguvernera Nikolu Fabrisa kako su on i Žugić reagovali kada im je stigao dopis jedne strane banke u Crnoj Gori da je kontrolor banaka iz CBCG pokušao da iznudi novac od vozača direktora privatne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *