Na Jadranskom sajmu u Budvi otvoreni 43. Sajam namještaja i 13. Sajam umjetnina ART-EXPO

Dodajte komentar

Rast građevinarstva i nastavak uspona crnogorskog turizma osnovni su faktori velikog interesovanja za sajmove namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, kao i umjetnina Art Expo, saopštio je direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković.

On je, na otvaranju dva sajma, kazao da je zadovoljan činjenicom da su svi prostori i ovoga puta zakupljeni, što svjedoči o opravdanosti i velikom komercijalnom značaju sajamskih manifestacija.

„Nekoliko je faktora uspjeha ovog događaja. Veliki rast građevinarstva u Crnoj Gori, nastavak uspona crnogorskog turizma, izraženi moderni senzibilitet i vlasnika nekretnina, ali i gostiju, predstavljaju osnovne faktore velikog interesovanja za učešće na specijalizovanoj manifestaciji“, rekao je Bujković.

On je dodao da Jadranski sajam 51 godinu nastoji da uz tradicionalne, dugogodišnje izlagače, animira i nove, koji koriste sajam kao metodu unaprjeđenja prodaje.

„Na ovogodišnjoj manifestaciji, svaki šesti izlagač pojavljuje se prvi put. Izlagači će predstaviti namještaj i opremu za enterijere, kao i baštenski program, kako sopstvene proizvodnje, tako i svojih principala iz većeg broja zemalja“, naveo je Bujković.

On je kazao da su među njima i zemlje koje su tradicionalni lideri u oblasti proizvodnje namještaja, kao Italija i Njemačka, ali i novi poput Poljske i Turske.

Bujković je podsjetio da će na Art Expu učestvovati likovni umjetnici iz Crne Gore, kao i da će biti predstavljena ponuda Crnogorskog udruženja kolekcionara i antikvara, jer taj sajam ima za cilj da oplemeni životni i poslovni prostor, posebno prostore u funkciji industrije gostoprimstva.

U okviru sajamske manifestacije biće dodijeljeno prestižno priznanje Expo Trophy za najuspješniji sajamski nastup.

Sajam će biti otvoren do nedjelje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *