Gradi se zgrada za zaposlene u podgoričkim preduzećima

Dodajte komentar

Zgrada za zaposlene u deset gradskih preduzeća u Podgorici gradiće se uskoro, a danas je potpisan ugovor o glavnom projektu.

Zgrada je namijenjena zaposlenima u Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice, Agenciji za stanovanje, Zelenilu, Sportskim objektima, Pogrebnim uslugama, Deponiji, Parking servisu, Putevima, Tržnicama i pijacama i Komunalnim uslugama.

Zgrada će imati 91 stan, od čega dvije garsonjere, 47 jednosobnih i 42 dvosobna stana. Raspodjela stanova izvršena je na osnovu broja zaposlenih, tako da će najmanje stanova pripasti Agenciji za izgradnju i razvoj, njih pet, dok će najveći broj stambenih jedinica, njih 14 pripasti Deponiji.

Ugovor su potpisali izvršni direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović u ime naručilaca i izvršni direktor kompanije Roaming Montenegro Dalibor Milović, u ime izvođača radova.

Nakon potpisivanja Ugovora kojim će 91 zaposleni u preduzećima uskoro riješiti stambeno pitanje, gradonačelnik Ivan Vuković je istakao da je riječ o nastavku prakse koja se realizuje godinama unazad.

“Od maja do ovog trenutka stvorili smo planske pretpostavke i finansijske preduslove da blizu 300 zaposlenih i njihovih porodica riješi ovo najvažnije egzistencijalno pitanje”, istakao je on.

Vuković je podsjetio da je u maju počela igradnja zgrade za potrebe zaposlenih u Vodovodu i kanalizaciji, u decembru prošle godine stambena zgrada za potrebe zaposlenih u gradskom preduzeću Čistoća i danas Glavni grad ulazi u novi projekat za potrebe zaposlenih u deset gradskih preduzeća.

“Ovo je način da pokažemo koliko Grad vrednuje rad zaposlenih u situacijama kada nijesmo uvije u prilici da ga finansijski adekvatno nagradimo Glavni grad ukupno gledano na planu stambene politike igra aktivnu ulogu.Na sličan način pomažemo penzionerima, sindikalnim organizacijama…i u tom smislu Glavni grad zbilja može služiti kao pozitivan primjer ostalim organima lokalnih samouprava i državnim organima u Crnoj Gori”, zaključio je Vuković.

Prema riječima Tomovića, potpisivanje ugovora predstavlja najznačajniji korak ka rješavanju stambenih potreba za zaposlene u deset privrednih društava.

“Glavni grad je prepoznao interes da pomogne zaposlene dodjelom tri parcele za gradnju stambenih objekata za potrebe zaposlenih po povoljnim uslovima, gotovo dvostruko manjim od tržišnih. Ulog Glavnog grada je naknada za opremanje lokacije i zemljište u vrijednosti preko 1.300.000 eura, a vrijednost radova 2.800.000 eura”, zaključio je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *