Normal turs gradi četiri zgrade u Dobroti

Dodajte komentar

Podgorička kompanija Normal turs izgradiće u kotorskom naselju Dobrota stambeni kompleks od četiri zgrade ukupne površine od 12.660 kvadrata. Kompanija biznismena Žarka Burića dobila je saglasnost na idejno rješenje za izgradnju ovog stambenog kompleksa.

Projektant je podgorički Studio projekt, čiji je osnivač i izvršni direktor Batrić Banović. Kompleks će se graditi na urbanističkim parcelama broj 1188, 1189 i 1189a u okviru DUP-a Dobrota u opštini Kotor. Planirana su četiri objekta, čije je pozicioniranje diktirao nagib terena. Prostor između objektata riješen je zelenim kaskadama i otvorenim stepeništima do ulaza u objekte. Prvi objekat će imati prizemlje i četiri sprata sa jednosobnim, dvosobnim i trosobnim stanovima.

Ovaj objekat nema direktan pristup garaži, već je veza ostvarena kroz vertiklane komunikacije objekta br. 3 i objekta br. 4 i otvorenim stepeništem i rampom za invalide koji povezuju ova tri objekta. Drugi i treći objekat će imati podrum, prizemlje i četiri sprata. U podrumu je predviđena garaža sa tehničkim prostorijama i komunikacionim jezgrom.

Do garaže će se dolaziti rampom koja je predviđena u zapadnom dijelu parcele i biće centralnim komunikacijskim jezgrom povezana sa gornjim etažama objekata. Na nadzemnim etažama biće jednosobni i dvosobni stanovi.

Četvrti objekat će imati dva podrumska nivoa, prizemlje i četiri sprata. U podrumima je predviđena garaža, a na svim nadzemnim etažama biće jednosobni i dvosobni stanovi. Ulaz u objekte će biti na drugom spratu, i do njega će se dolaziti otvorenim stepeništem. Predviđeno je 129 parking mjesta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *