Od zakupa morskog dobra naplaćeno 1,2 miliona eura poreza

Dodajte komentar

Ove godine pooštreni su uslovi dostave garancija za zakup (minimum u visini ponuđene cijene) što obezbjeđuje efikasniju naplatu prihoda, a Javno preduzeće prethodne godine naplatilo je 1,2 miliona eura poreza od zakupa morskog dobra, saopštio je direktor Predrag Jelušić na sastanku sa direktorom Poreske uprave Miomirom M. Mugošom.

Kako navode iz Morskog dobra, cilj sastanka bio je postizanje dogovora oko podrške Javnog preduzeća u realizaciji planiranih ciljeva Poreske uprave za vrijeme pripreme i praćenja turističke sezone 2019. godine.

Mugoša je naglasio da je Poreska uprava pripremila analizu poslednjih pet turističkih sezona, kako bi imali bolju evidienciju stanja pri kontroli za vrijeme ljetnje sezone.

Jelušić je naveo da je ovo preduzeće na raspolaganju za saradnju sa inspektorima poreske uprave, te da će novine uvedene novim Pravilnikom za uređena i izgrađena kupališta i novine u upravljanju objektima obalne infrastrukture dodatno uvesti red u načinu poslovanja ugostiteljskih objekata i drugih privrednih subjekata koji posluju na crnogorskom primorju.

“Javno preduzeće će Ugovorom obavezati zakupce da dostave dokaz da su upisani kod nadležnog poreskog orana (Filijale za registraciju i pružanje usluga poreskim obveznicima). Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će dostaviti Poreskoj upravi ugovore sa zakupcima luka od lokalnog značaja, pristaništa i privezišta u cilju adekvatne kontrole obavljanja djelatnosti iznajmljivana plovila. Prioritet zajedničkog djelovanja jeste uspostavljanje jednoobraznog i neselektivnog, postupanja prema svim poreskim obveznicima””, zaključci su koji su donijeti tokom sastanka.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *