Sekulić pozvala investitore iz Njemačke da ulažu u Crnu Goru

Dodajte komentar

Crna Gora i Njemačka imaju dobru saradnju, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i pozvala njemačke investitore da ulažu.

Ona je, na sastanku predstavnika crnogorskih ministarstava ekonomije i finansija i članova delegacije Odbora Asocijacije njemačke privrede za istočnu Evropu, kazala da je to dobra prilika da se predstave potencijali Crne Gore kako bi bila privlačna za investicije.

„Crna Gora je u prošloj godini ostvarila ekonomski rast od 4,9 odsto i ponosni smo na postignuti rezultat“, rekla je Sekulić.

Ministar finansija Darko Radunović upoznao je privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu.

„On je pohvalio saradnju sa njemačkom razvojnom bankom KfW i naglasio da je saradnja plodonosna kada su u pitanju investicije u infrastrukturu, vodosnabdijevanje i sistem prerade otpadnih voda“, navodi se u zajedničkom saopštenju ministarstava ekonomije i finasija.

Radunović je dodao da se nada većem prisustvu njemačkih investitora u Crnoj Gori i upoznao sagovornike sa mogućnostima koje je Vlada stvorila za investicije i njihovom pozitivnom uticaju na razvoj.

Njemački privrednici, koji će i narednih dana imati sastanke sa predstavnicima Vlade i lokalnih samouprava, saopštili su da su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru.

Današnjem sastanku prisustvovao je njemački ambasador u Crnoj Gori, Robert Veber.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *