Udruženje banaka Crne Gore obilježava Nedelju novca

Dodajte komentar

Udruženje banaka Crne Gore već treću godinu obilježava Nedelju novca koja se održava tokom mjeseca marta. Na tom fonu su planirali publikovanje informativnih magazina, predavanja i kroz adekvatne poklone obezbjeđene od strane banaka, kako su naveli iz ovog Udruženja, trude se da približe šta je novac i značaj štednje djeci i mladima, koji jesu budućnost ove zemlje.

“Šta je Globalna nedelja novca (GlobalMoneyVeek)? GMV je godišnja globalna proslava, inicirana od strane Child & Youth Finance International (CYFI), sa promocijom na lokalnim i regionalnim nivoima kroz događaje i aktivnosti u cilju edukacije i inspiracije za djecu i mlade da uče o novcu, štednji, stvarajući uslove za bolje razumjevanje i pripremu za život, sjutra osvajanje radnih mesta i da postanu preduzetni.  U cijeloj Evropi obilježavavaju se ovi dani sa ciljem da se istakne vrijednost štednje kako za pojedinca tako i za sveukupni ekonomski napredak. Želi se naglasiti važnost borbe protiv rasipništva, a posebno koliko je važna finansijska edukacija najmlađih i mladih kao budućnosti svake države. Pismenost u oblasti ličnih finansija je jedna od sposobnosti koje su itekako važne i sigurno će igrati veliku ulogu u ostatku života svih nas”, navodi se u saopštenju Udruženja banaka.

Pored predavanja koja su bila u raznim školama, na dan 26.03.2019.god. u prostorijama UBCG od 11:30 časova,biće ugošćeni učenici četvrtog razreda Osnovne škole Sutjeska kada će uz prigodan program biti uručeni i pokloni kojim se promivišu ciljevi CYFI sa željom da podstaknu najmlađi da sa odgovornošću se ponašaju prema novcu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *