Elektronska prijava mladih za sezonske poslove: Zaradite na ljetovanju

Dodajte komentar

Prepoznajući potrebe učenika i studenata, koji nemaju status nezaposlenih, i važnost njihovog ranog upoznavanja sa tržištem rada, Zavod za zapošljavanje Crne Gore je omogućio elektronsku prijavu studenata i maturanata za rad na sezonskim poslovima.

Na početnoj strani zvaničnog sajta Zavoda za zapošljavanje www.zzzcg.me nalazi se polje “Prijava učenika i studenata za sezonske poslove”. Klikom na njega otvara se upitnik, koji je potrebno popuniti.

“Važno je da znamo odgovore na sva postavljena pitanja kako bismo mogli uspješno informisati poslodavca o kandidatu. Na osnovu podataka koje nam mladi dostave u prijavi, pronalazimo odgovarajuće slobodno radno mjesto i kontaktiramo ih da dođu na razgovor za posao. Takođe, molimo mlade koji će koristiti ovu uslugu da imaju na umu da je u većini slučajeva više osoba zainteresovano za jedno radno mjesto i da je potrebno pripremiti se za razgovor sa poslodavcem”, naglašavaju iz Zavoda.

Uloga Zavoda za zapošljavanje je da poveže poslodavca i mladu osobu koja je zainteresovana za posao u sezoni, a poslodavac u konačnom bira kandidata.

Za detaljnije informacije zainteresovani mladi, svakog radnog dana, od 8 do 14 časova, mogu doći u Centar za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS) u svom gradu ili u najbliži biro rada Zavoda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *