Za imovinu “Radoja Dakića” stiglo deset ponuda

Dodajte komentar

Na oglas za prodaju hala i materijala fabrike “Radoje Dakć” stiglo je deset ponuda, o kojima će stečajni upravnik Mladen Marković donijeti konačnu odluku za osam dana.

Marković je u utorak u Privrednom sudu otvorio deset novih pristiglih ponuda za kupovinu hala i materijala iz bivše fabrike mašina u stečaju, od čijeg prihodovanog novca će biti obezbijeđeno za isplatu potraživanja bivših radnika dodatnih oko 400 hiljada EUR, pišu Vijesti.

Više od polovine navedenog iznosa, odnosno oko 215 hiljada EUR, ponudila je firma Capital MP iz Podgorice za različite hale i materijale.

Ponudi su dostavili i Lazar Pejović iz Podgorice, kompanije Voli Trade i “Čelebić”, Slavko Vukčević iz Botuna, Gojko Pejović, Namos Dajković Company.

Prethodno je stečajna uprava inkasirala nešto manje od 14 miliona EUR za isplatu potraživanja bivših 1,8 hiljada radnika ili njihovih nasljednika, koji su danas povjerioci „Radoja Dakića“ u stečaju.

Hale su se prodavale po cijeni od 1,4 miliona EUR. Potencijalni kupci su obavezni da ih uklone o svom trošku.

Uklanjanje tih objekata je neophodno kako bi se realizovao ugovor o kupoprodaji zemljišta stečajne uprave sa Upravom za imovinu, koja je još prije osam mjeseci ponudila 3,3 miliona EUR za zemljište namijenjeno izgradnji ustanova kulture, zdravstva i obrazovanja. Taj novac je, kako su saopštili iz Privrednog suda, prenijet na njihov depozit.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *