Na Instagramu ćete moći da kupujete robu i to bez napuštanja aplikacije

Dodajte komentar

Instagram zalazi malo dublje u oblast trgovine dopuštajući vam da kupite robu bez napuštanja aplikacije.

Funkcija kupovine će u početku biti ograničena i u beta fazi, isključivo u SAD-u na čemu će učestvovati više od 20 brendova, uključujući Adidas, Nike, Zara, Kylie Cosmetics, Uniqlo, Burberry, H&M, Mac, Prada i Michael Kors. Više brendova će se pridružiti u narednim mjesecima.

Kada dodirnete označen proizvod da biste vidjeli detalje, u narednim nedjeljama neki korisnici će vidjeti oznaku “Checkout on Instagram”. Kada budete spremni za kupovinu, moći ćete da unesete detalje o naplati i dostavi i potvrdite kupovinu. Moći će da se sačuvaju informacije o plaćanju za buduće transakcije i da se upravlja nalozima direktno sa Instagrama.

Opcije plaćanja uključuju kreditne kartice i PayPal. Kako Instagram bude činio opciju dostupnijom, ona će podržavati platforme za e-trgovinu kao što su Shopify, BigCommerce, ChannelAdvisor i CommerceHub.

Instagram opcija direktne naplate je izgledala neizbježna neko vrijeme. Oko 130 miliona ljudi traži detalje na postovima za kupovinu kako bi otkrili oznake proizvoda svaki mjesec, što je porast od 40 miliona od septembra, kada je šoping tab stigao na Explore stranu.

Iz perspektive Instagrama, dodavanje opcije za kupovinu artikala direktno u aplikaciji trebalo bi da spriječi ljude da odu na spoljni sajt za kupovinu, a možda i da ih zadrže na samoj platformi za dijeljenje slika malo duže.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *