EPCG traži 151.657 eura od bolnice Meljine

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) tužila je pred Privrednim sudom Opštu bolnicu Meljine zbog 151.657 eura duga za utrošenu električnu energiju, pišu Dnevne novine.

Na pripremnom ročištu, koje je održano juče, direktorica bolnice Olivera Mihajlović-Elez kazala je da je dug nesporan, ali ne u iznosu koji državna energetska kompanija traži tužbom.

“Dio duga se odnosi na Opštu bolnicu Meljine, a dio na kompaniju Meljine kompleks u stečaju, koja je osnivač bolnice”, rekla je Mihajlović-Elez.

Njene navode osporila je zastupnica EPCG Kristina Jovović, ističući da bolnica nikada nije vratila ni jedan račun, nego je zaključila sporazum o dinamici i izmirenju duga.

“Nikada se nijesu obratili zahtjevom za razdvajanje mjernih mjesta kako bi se utvrdilo koje mjerno mjesto koristi kompanija Meljine kompleks, a koje bolnica”, navela je Jovović, dodajući da je posrijedi izbjegavanje plaćanja duga za struju, kako od bolnice, tako i od stečajne uprave Meljine kompleksa.

Postupajući sudija Dijana Raičković zakazala je novo ročište u ovom sporu za 22. april, do kada je dala rok EPCG da se decidno izjasni o tome koji dio duga iz sporazuma je obuhvaćen tuženim iznosom.

Opšta bolnica Meljine poslovala je u okviru kompanije Meljine kompleks, odbjeglog biznismena Duška Kneževića.

U Meljine kompleks nedavno je uveden stečaj, a stečajni upravnik Saša Zejak odbio je potraživanje EPCG za utrošenu struju kao neosnovano, navodeći da se dug ne odnosi na kompaniju, već na bolnicu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *