Daleko bolji od prethodnika: Rimac predstavio svoj drugi električni bicikl (video)

Dodajte komentar

Hrvatski proizvođač električnih superautomobila Mate Rimac predstavio je svoj drugi električni bicikl, greyp G6.

Električni bicikl koji je Rimac predstavio u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, daleko je bolji od prethodnika greyp G12 “bicikla”, opremljen je izmjenjivom litijum-jonskom baterijom kapaciteta 700 W, koja nije integrisana u sam okvir točkova i tako ne slabi njegovu konstrukcijsku čvrstoću, nego dopušta vožnju do 100 kilometara.

Pogon pokreće električni motor s nominalnom snagom od 250 i vršnom snagom od 450 vata, koji je preduzeće optimizovalo vlastitom kontrolnom elektronikom, dopuštajući brzine do 25 kilometara na sat.

Greyp je takođe razvio okvir od karbonskih vlakana kako bi iskoristio iskustvo u razvoju super-sportskog koncepta električnog automobila, i pruža stil vožnje enduro, čemu takođe pomažu prednje viljuške s potezom od 150 milimetara. Budući da je riječ o električnom biciklu, električni motor, naravno, pomaže samo vozaču i ne pokreće točkove samostalno.

Za upravljanje pogonskom jedinicom, centralni elektronički modul nalazi se na središnjem dijelu kormila, što omogućuje još više, jer vozač takođe može povezati svoj pametni telefon i pretvoriti električni točak u pametan bicikl. Iako je bicikl potpuno funkcionalan bez toga, budući da se osnovnim funkcijama točka može pristupiti i preko prekidača na upravljaču, vozač s vezom pametnog telefona i integracijom aplikacije dobija pristup navigaciji, preciznim podacima o vožnji, pa čak i snimcima svoje vožnje, a koje osiguravaju kamere koje su postavljene na prednji i zadnji dio točka.

Omogućuje čak i trku između povezanih vozača. Čak i kada nije povezan s točkom, telefon nadzire događaje na biciklu i, ako je potrebno, ako ga neko pomjeri, upozorava vlasnika da preduzme mjere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *