Sklopivi Xiaomi telefon stiže do kraja godine i upola cijene (video)

Dodajte komentar

Sklopivi telefon kompanije Xiaomi će koštati upola manje od Samsung Galaxy Fold-a, prenosi iGyaan. Pored toga, izvori ovog medija navode da će taj telefon stići na tržište u drugoj polovini ove godine.

Dok su Samsung i Huawei već iskoristili priliku da predstave svoje sklopive / savitljive telefone prethodnog mjeseca tokom Mobile World Congress-a u Barseloni, rivali od kojih se očekuje da predstave dostupnije varijante ovakvih uređaja, kao što su Motorola i Xiaomi, to tek trebaju da učine. Samsung Galaxy Fold će koštati 1980 dolara, dok će za Huawei Mate X cijena iznositi čitavih 2600 dolara. Te cijene su, sasvim je jasno, izuzetno visoke, i svrstavaju ove uređaje u red luksuznih. Međutim, Xiaomi ima plan da predstavi drastično pristupačniji sklopivi telefon.

Naime, Xiaomi preklopni telefon se trenudno razvija pod kodnim oznakama Mi Fold i Mi Flex. On će, kada bude stigao na tržište, koštati 999 dolara na američkom, odnosno 999 eura na evropskom tržištu. Time se ispunjava želja matične kompanije da njen proizvod nema cijenu koja se izražava u četiri cifre. Očekuje se da će zvanično predstavljanje biti održano do juna, ali će sam uređaj biti dostupan tek u drugoj polovini godine. Očekivano, najpre će biti lansiran u Kini, pa tek potom i na ostalim tržištima.

Prema objavljenom izvještaju, gro uštede koju ostvaruje Mi Fold/Flex dolazi otuda što će telefon koristiti OLED panele koje proizvodi Visionox Technology. Preostaje samo da se vidi da li će ti paneli biti u rangu onih koji se koriste na Galaxy Fold i Mate X uređajima. Takođe, treba naglasiti da će, baš kao i Galaxy Fold i Mate X, budući Mi Fold/Flex takođe imati performanse i karakteristike u rangu top modela, te stizati sa Snapdragon 855 čipsetom, kao i do 10 GB RAM-a.

Kako ovaj uređaj funkcioniše u praksi pogledajte na videu ispod, u kome ga koristi lično CEO kompanije Xiaomi, Lin Bin.

https://youtu.be/oxQrFmQ-Txk

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *