Ilustracija

CRBC počinje gradnju dionice autoputa od Preljine prema Crnoj Gori

Krajem marta trebalo bi da počne izgradnja autoputa od Preljine do Požege a na tom dijelu Koridora 11 koji spaja Crnu Goru i Srbiju kineska kompanija CRBC priprema gradilišni kamp u blizini Lučana.

Kineska kompanija gradi i prioritetnu dionicu autoputa Bar-Boljare od Smokovca do Mateševa.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je Tanjugu da je završeno sve što je potrebno za početak radova, eksproprijacija zemljišta i izdavanje građevinskih dozvola.

“Vlada Srbije je planirala krajem marta da počnu radovi na novoj dionici Koridora 11 ka Crnoj Gori, između Preljine i Požege”, kazala je Mihajlović dodajući da je to jedna od težih dionica za izvođače.

Napomenula je da Ministarstvo građevine očekuje skori početak radova i da samo od izvođača zavisi da li će to biti kraj marta ili početak aprila.

Vrijednost radova je 450 miliona eura i trebalo bi, kako kaže, da budu završeni u naredne dvije i po godine.

“Mnogo nam je važan autoputa Preljina – Požega za taj dio Srbije, jer ćemo kada ga završimo od Požege graditi dva kraka autoputa, ka Crnoj Gori i BiH: Požega – Kotroman i Požega – Boljare”, istakla je Mihajlović, prenosi Tanjug.

Na pitanje gdje će tačno početi gradnja autoputa Preljina – Požega, ona je kazala da će tačku za početak radova odrediti sam izvođač, ali da će to svakako biti u blizini Lučana.

Dionica Preljina – Požega je nastavak projekta izgradnje autoputa Beograd – Južni Jadran, ukupne dužine 258 kilometara.

Autoput od Preljine do Požege ima veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona, jer predstavlja nastavak Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom, ali je i dio budućeg autoputa Beograd-Sarajevo, pošto od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 kilometara do granice sa BiH.

Skoro trećinu trase na budućem autoputu od Preljine do Požege činiće mostovi i tuneli.

Autoput Preljina – Požega je podijeljen na tri manje dionice, a imaće tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje.

U Srbiji je 2016. na Koridoru 11 pušten u saobraćaj autoput Ljig – Preljina u dužini od 40 km, a uskoro će biti u saobraćaju i cijeli potez od Obrenovca do Preljine u dužini od 102 km.

Kinezi sa domaćim podizvodacima su pri kraju gradnje dve dionice: Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig. Na toj trasi je i deonica Ub – Lajkovac koju su ranije izgradili domaći izvodači i sada se na njoj popravljaju pojedini djelovi.

Kinezi grade i autoput od Surčina do Obrenovca koja bi trebalo da bude gotova do kraja 2019.

Planirana je i gradnja dionice Koridora 11 od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom.

Check Also

Kamatne stope pale

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, palaje u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *