Taksisti podržavaju uvođenja starta za vožnju

Dodajte komentar

Podgorički taksisti podržavaju uvođenje starta za vožnju koji će biti u rasponu od 40 centi do eura, ali smatraju da je minimalna cijena kilometra vožnje u istom iznosu od 0,40 do eura koja je precizirana novom odlukom o taksi prevozu mala.

Novom odlukom o taksi prevozu koja će narednih dana biti stavljena na javnu raspravu, predviđene su tri tarife, piše Dan.

“Prva tarifa je vožnja po gradu, druga tarifa predviđa noćnu vožnju od 22 sata do šest časova, dok treća tarifa predviđa vožnju van grada. Za sve tri tarife novom odlukom biće dat raspon cijena, a na prevoznicima je da sami formiraju cijenu. Tako, na primjer, za sve tri tarife predviđen je start u rasponu od 40 centi do eura, raspon cijena za vožnju po kilometru po gradu i u toku noćnje vožnje je od 0,40 do eura, dok za vožnju van grada iznosi od 0,30 do eura. Precizirane su i cijene za čekanje po satu po kojem minimalna cijena može biti pet, a maksimalna deset eura”, saopštila je Lazarela Kalezić, sekretar za saobraćaj.

Vlasnik Ekskluziva Danilo Pejović smatra da je minimalna cijena kilometra vožnje mala.

“Podržavam uvođenje starta, ali smatram da je minimalna cijena kilometra vožnje koja je predviđena od 40 centi mala. Smatram da bi minimum kilometra vožnje trebalo biti polovina cijene koju plaćamo za litar dizela. Ako je litar dizela 1,25 eura to znači da je polovina od toga oko 65 centi i toliko bi po meni trebalo da bude minimalna cijena kilometra vožnje. Mislim da je ovo bila šansa da se malo bolje urede stvari, ali sa ovim pomak po meni nije napravljen”, naveo je Pejović.

Potpredsjednik Strukovnog sindikata Crne Gore Vesko Bjelić podržava uvođenje starta.

On smatra da Glavni grad kasni sa novom odlukom o taksi prevozu.

“U novembru prošle godine trebalo je uskladiti propis za Zakonom o drumskom saobraćaju. Uvođenje starta podržavamo, jer je to bila inicijativa svih taksista. Podgorica je jedan od rijetkih gradova gdje taksisti nemaju start. On je postojao do momenta kada su se pojavila privredna društva. Sada će tarife biti ujednačene, imaćemo minimalnu i maksimalnu cijenu”, naveo je Bjelić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *