Prodaja imovine Solane – petnaesti put

Dodajte komentar

Imovinu Solane Bajo Sekulić, koju čine zgrade, pomoćni objekti, trafostanica, zemljište, kancelarijska oprema i solanski bazeni moguće je kupiti jedino u cjelini i to za 132,2 miliona eura, kako je predviđeno petnaestim javnim pozivom za prodaju. U ovom segmentu samo bazeni koštaju 126,7 miliona, što je za oko 14 miliona manje od prethodno oglašene prodaje, piše Pobjeda.

Cijena reciklažnih sirovina veća je u odnosu na prethodni oglas, pa je jedino u cjelosti moguće kupiti po cijeni od 130 eura po toni, zajedno sa alatom za 20 hiljada eura, kao i voznim parkom i građevinskim mašinama za 12,5 hiljada eura. Treći segment, koji čine otprilike deset tona kristala soli po cijeni od 8,50 eura i oko 3,5 hiljada tona industrijske soli po cijeni od 36 eura, moguće je kupiti pojedinačno.

Iako se na prošli oglas javila nikšićka kompanija SS Alga, koja je za sirovinu po toni ponudila 121 euro i 12,7 hiljada za vozni park i građevinske mašine, do realizacije ugovora očigledno nije došlo s obzirom na to da je ponovo oglašena prodaja ove imovine. Tada nije bilo interesovanja za ostatak. Na ovaj oglas se mogu javiti i pravna i fizička lica koja uplate depozit od deset odsto za imovinu za koju su zainteresovani, osim ukoliko kupuju imovinu iz drugog segmenta za šta je potrebno da uplate 30 hiljada eura. Rok za dostavljanje ponuda je 5. april, kada će i biti javno otvaranje ponuda u Privrednom sudu.

Nakon pauze od tri godine, ovo je drugi put u posljednja četiri mjeseca da se pokušava prodati imovina Solane.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *